Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ
Εκτιμούμε την πάλη του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλισμό

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ

Αγαπητοί σύντροφοι

Μεταφέρουμε από τη μακρινή μας χώρα προς την καθοδήγηση του ΚΚΕ και όλους τους συνέδρους του 16ου Συνεδρίου τους πιο θερμούς χαιρετισμούς του ΚΚ Βραζιλίας, με τα πιο ψηλά αισθήματα διεθνιστικής φιλίας.

Το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ πραγματοποιείται στα πλαίσια μιας διεθνούς κατάστασης που φέρει σοβαρές απειλές προς τους λαούς, την εθνική κυριαρχία, τη δημοκρατία και τα δικαιώματα των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο. Ο βορειοαμερικανικός ιμπεριαλισμός επιδιώκει με όλα τα μέσα να επιβάλλει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική και μια παγκόσμια μονοπολική τάξη που οδηγούν σε σοβαρές οικονομικές κρίσεις και στη χειροτέρευση του επιπέδου ζωής των πληθυσμών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είμαστε αλληλέγγυοι με τις προσπάθειες του ΚΚΕ να οικοδομήσει ένα λαϊκό, αντιιμπεριαλιστικό και αντιμονοπωλιακό μέτωπο, ένα βιώσιμο δρόμο για να αντιπαλέψει τη νεοφιλελεύθερη τάξη. Εκτιμούμε την πάλη του ΚΚΕ ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολεμικούς τους τυχοδιωκτισμούς στην περιοχή των Βαλκανίων. Η μαχητική στάση του κόμματός σας ήταν μια μεγάλη ανάσα στην αντιιμπεριαλιστική πάλη σε όλο τον κόσμο.

Νιώθοντας μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε στο συνέδριό σας. Μεταφέρουμε τις ευχές των Βραζιλιάνων κομμουνιστών να στεφθεί με επιτυχίες, με τη βεβαιότητα ότι οι αποφάσεις θα ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των Ελλήνων εργαζομένων και θα οδηγήσουν σε μια κάθε φορά μεγαλύτερη ενίσχυση του Κόμματος.

Δράττουμε την ευκαιρία για να ανανεώσουμε την υπόσχεσή μας για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των διεθνιστικών δεσμών μεταξύ των δύο Κομμάτων μας.

Ζήτω το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ!

Ζήτω ο Σοσιαλισμός!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός!

Αδελφικά

Josi Reinaldo Carvalho

Γραμματέας διεθνών σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Βραζιλίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ