Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΕΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
Είστε πρωτοπόρο τμήμα του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος

Από το Συντονιστικό Συμβούλιο της Ενωσης Κομμουνιστών της Ουκρανίας και από τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού «Μαρξισμός και Σύγχρονη Εποχή» κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί σύντροφοι!

Η Ενωση Κομμουνιστών της Ουκρανίας και η Συντακτική Επιτροπή του διεθνούς θεωρητικού και κοινωνικοπολιτικού περιοδικού "Μαρξισμός και Σύγχρονη Εποχή" στέλνουν στους αντιπροσώπους του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ αδελφικό κομμουνιστικό χαιρετισμό και εύχονται επιτυχία στις εργασίες του στο όνομα του θριάμβου των υψηλών ιδανικών της κοινωνικής δικαιοσύνης πάνω στον πλανήτη μας στον 21ο αιώνα, ο οποίος θα είναι οπωσδήποτε αιώνας του σοσιαλισμού.

Το ΚΚΕ, που ιδρύθηκε το 1918, μετά τη νίκη της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, διάνυσε έναν δύσκολο και πολύπλοκο δρόμο, δοκιμάζοντας τη χαρά των νικών και τη θλίψη των ηττών. Ατσαλώθηκε στο καμίνι των ταξικών μαχών και στον αγώνα για την απόκρουση της επίθεσης των φασιστών κατακτητών στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα χρόνια των σκληρών δοκιμασιών το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, η ΠΕΕΑ, που είχαν δημιουργηθεί με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, έγραψαν πολλές ένδοξες σελίδες στον αγώνα κατά του μισητού εχθρού και για τη δημιουργία των βάσεων της λαϊκοδημοκρατικής εξουσίας.

Στα χρόνια του εμφυλίου πολέμου, που τον εξαπέλυσαν οι Αγγλοαμερικανοί ιμπεριαλιστές και η εγχώρια αντίδραση, το ΚΚΕ καθοδήγησε τον αγώνα για ανεξαρτησία, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο. Αν και απαγορευμένο, το ΚΚΕ πέρασε έντιμα όλες τις δοκιμασίες, ανασυγκρότησε τις δημοκρατικές δυνάμεις μετά τον πόλεμο και ηγήθηκε του αγώνα για τα ζωτικά συμφέροντα και δικαιώματα των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στην ανατροπή του δικτατορικού καθεστώτος στα 1967-1974 και μετά τη χρεοκοπία της δικτατορίας των "μαύρων συνταγματαρχών" πέτυχε τη γρήγορη ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων, την ενίσχυση και διεύρυνση της επιρροής τους στην κοινωνία. Οι νίκες του ΚΚΕ στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές αποτελούν την καλύτερη μαρτυρία της αύξησης του κύρους των κομμουνιστών μέσα στις λαϊκές μάζες.

Το ΚΚΕ είναι σήμερα ένα πρωτοπόρο τμήμα του διεθνούς κομμουνιστικού και εργατικού κινήματος, προσφέρει πολλά για τη συσπείρωσή του, για την υπεράσπιση της μαρξιστικής θεωρίας από εκείνους που την εκχυδαΐζουν, τους "ανανεωτές" όλων των αποχρώσεων, για τη δημιουργική ανάπτυξη και εμπλουτισμό της με βάση τη βαθιά ανάλυση των νέων φαινομένων και των οξύτατων αντιθέσεων στο σύγχρονο κόσμο, τη νέα πείρα και τα καθήκοντα της ταξικής πάλης στις συνθήκες του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Συντονιστικό Συμβούλιο της Ενωσης Κομμουνιστών της Ουκρανίας και της Συντακτικής Επιτροπής "Μαρξισμός και Σύγχρονη Εποχή"»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ