Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Τσίπα»: Μια ... άγνωστη λέξη

Τελικά, τη λέξη «τσίπα» την έχουν ακούσει ποτέ; Ξέρουν τι σημαίνει; Δε ρωτάμε αν έχουν «τσίπα». Ως προς αυτό, την ξέρουμε την απάντηση. Αλλο ρωτάμε. Ρωτάμε, αν, τουλάχιστον, γνωρίζουν τη λέξη, αν ξέρουν τι σημαίνει, αν έχουν ακούσει ότι σ' αυτόν τον κόσμο υπάρχει μια τέτοια έννοια.

Το ερώτημα απευθύνεται:

1. Στους Γιώργο Παπανδρέου και Κώστα Λαλιώτη.

Γιατί σε αυτούς; Γιατί χτες, στα πηγαδάκια που στήθηκαν στη Βουλή μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, εμφανίστηκαν «κάποιοι» και έλεγαν όλο θράσος ότι «να, ξέρετε, ο υπουργός Εξωτερικών και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είχαν εκφράσει στα κυβερνητικά όργανα τις επιφυλάξεις τους για τη χρήση βομβών με ουράνιο από την εποχή του πολέμου»! Μάλιστα, αυτοί οι άθλιοι «κάποιοι» φρόντισαν τούτη η «πληροφορία» τους, με θέμα το τι έκαναν στα «όργανα» οι δυο καλοί υπουργοί, να μεταδοθεί και από τα κανάλια! «Αθώος», λοιπόν, ο κ. Παπανδρέου, γιατί, λέει, «είχε ανησυχίες» από τότε. Αλλά τις είχε διατυπώσει στα «όργανα»... Πότε ήταν, όμως, το «τότε»; Ηταν, όταν υπέγραφε την επιδρομή του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας και έτρεχε δεξιά και αριστερά για να εκπροσωπήσει τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, τον Τάλμποτ (σ.σ.: ο Τάλμποτ το λέει, δεν το λέμε εμείς) στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

«Αθώος» και ο κ. Λαλιώτης, που είχε, λέει, «ανησυχίες», αλλά συμμετείχε και συμμετέχει στην κυβέρνηση που συνυπέγραψε τον πόλεμο, που δεν έβγαλε επισήμως και δημόσια ούτε ένα «κιχ» εκείνες τις μέρες που έπεφταν οι βόμβες κατά των αμάχων, που όταν ήρθε ο Κλίντον στην Αθήνα απευθυνόταν στους διαδηλωτές και τους κατηγορούσε για συγγένεια με τον ...Βιντέλα (κατά το πρότυπο των φίλων του δημοσιογράφων, που κατηγορούσαν τους φίλους του σέρβικου λαού σαν «πράκτορες» του Μιλόσεβιτς)!

Επαναλαμβάνουμε: Ξέρουν τι θα πει «τσίπα» οι κύριοι υπουργοί;

2. Στον Κ. Σημίτη.

Χτες ο κ. πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κυβερνητική Επιτροπή, προέτρεψε τους υφισταμένους του να γίνει χειρισμός του θέματος «με ακραία υπευθυνότητα», αλλά «χωρίς υπερβολές»! Ποιος τα λέει αυτά; Ποιος; Δεν είναι ο κ. Σημίτης που έλεγε τον Απρίλη του 1999 - καταμεσής του πολέμου και της ρίψης βομβών με ουράνιο - ότι «θα στέλνω Ελληνες φαντάρους όπου θέλω!»; Αυτός δεν ήταν, που λίγο μετά έστειλε τους Ελληνες φαντάρους στο πεδίο του ραδιενεργού πολέμου; Αλήθεια, τότε ο κ. Σημίτης δε μιλούσε με «ακραία υπευθυνότητα»; Μα, και βέβαια. Μιλούσε με την εντελώς «ακραία υπευθυνότητα», που υπαγορεύει η σχέση του με τους δολοφόνους - συμμάχους του στο ΝΑΤΟ.

Επιπροσθέτως, αλήθεια, ο κ. Σημίτης δεν ήταν που πήγε αυτοπροσώπως στο ραδιενεργό Ουρόσεβατς, εκεί που οι Ελληνες φαντάροι αναπνέουν το ουράνιο; Εκεί δεν ήταν, που είχε δηλώσει, τον Ιούλη του 1999, ότι η παρουσία των Ελλήνων στρατιωτών στο Κοσσυφοπέδιο «επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ»; Τότε, άραγε, έλεγε «υπερβολές» ο κ. πρωθυπουργός; Ισα - ίσα. Μιλούσε πολύ ...ψύχραιμα τη γλώσσα του ΝΑΤΟ.

3. Στον κ. Τσοχατζόπουλο και τον κ. Αποστολάκη.

Ο μεν πρώτος, εδώ και δυο τρεις μέρες, που η Ευρώπη έχει γίνει άνω - κάτω με το «σύνδρομο των Βαλκανίων», είναι άφαντος. Αν και καθ' ύλην αρμόδιος υπουργός, ούτε μια δήλωση, ούτε μια εμφάνιση, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Αντίθετα, τις μέρες που έπεφταν οι βόμβες με το ουράνιο, ήταν λαλίστατος ο κ. Ακης. Οπου βρισκόταν, υποστήριζε ότι το ΝΑΤΟ καλώς βομβάρδιζε (σ.σ.: με βόμβες ουρανίου βομβάρδιζε), για να απαλλαγούμε από τον «χασάπη των Βαλκανίων».

Οσο για τον κ. Αποστολάκη, χτες, αφότου βγήκε στα ραδιόφωνα και δήλωνε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ασχολείται με τους Ελληνες φοιτητές ή τους Ελληνες τουρίστες που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία και υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία τους, κατόπιν (στο πλαίσιο των δημόσιων σχέσεών του με τα ΜΜΕ) έστελνε φωτογραφίες στις εφημερίδες από την προχτεσινή του επίσκεψη στο Ουρόσεβατς. Φωτογραφίες, που τον απεικονίζουν να χορεύει ...ζεϊμπέκικο και χασαποσέρβικο με τους εκτεθειμένους στο ουράνιο Ελληνες φαντάρους.

Τέλος, χτες, ακούσαμε να ρωτούν τον κ. Γείτονα, τον πρώην υπουργό στον πρωθυπουργό και νυν α` αντιπρόεδρο της Βουλής, αν διακρίνει ύπαρξη πολιτικών ευθυνών για το θέμα που έχει ανακύψει. Και κείνος απάντησε: Ναι, υπάρχει «ένα» θέμα πολιτικών ευθυνών, αλλά πρόκειται για πολιτικές ευθύνες «του ΝΑΤΟ»!

Μπα! Και ποιος το απαρτίζει το ΝΑΤΟ; Η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση που συμμετέχει στο ΝΑΤΟ, δεν έχει πολιτικές ευθύνες; Δεν ήξερε η ελληνική κυβέρνηση ότι στη Γιουγκοσλαβία πέφτουν βόμβες ραδιενεργείς; Κι αν δεν το ήξερε, τότε πώς βγαίνουν σήμερα οι φίλοι του κ. Παπανδρέου και του κ. Λαλιώτη και λένε ότι αυτοί, πάντως, είχαν εκφράσει τις «ανησυχίες» τους στα «όργανα»;

Λίγη τσίπα, βρε!


Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ