Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Ανάγκη η ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης

Το «διαρκές καρκινογόνο ΝΑΤΟικό έγκλημα» καταδικάζει, σε ανακοίνωσή του, και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, προβάλλοντας με τη σειρά του την απαίτηση «Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα».

Στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, τονίζεται πως «οι εγκληματικοί βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας, σήμερα, μετά από 21 μήνες και ύστερα από τους πρόσφατους θανάτους από λευχαιμία 13 στρατιωτών που συμμετείχαν στις ΝΑΤΟικές επιθέσεις, αλλά και σύμφωνα με τα στοιχεία των πιο έγκυρων επιστημονικών φορέων, αποδείχνεται ότι με τη ραδιενέργεια που απελευθέρωσαν, συνεχίζουν και θα συνεχίζουν για πολλά χρόνια να σκοτώνουν ανθρώπους και περιβάλλον».

«Τώρα πλέον - συνεχίζει το ΠΑΜΕ - τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι οι έντεκα τόνοι απεμπλουτισμένου ουρανίου που περιείχαν οι 30.000 "ανθρωπιστικές" βόμβες, που το ΝΑΤΟ έριξε στη Γιουγκοσλαβία, θα σπέρνουν τον καρκίνο στους κατοίκους της περιοχής και σε όσους φαντάρους συμμετείχαν στο βρώμικο ΝΑΤΟικό πόλεμο, για πολλά χρόνια».

Το ΠΑΜΕ χαρακτηρίζει «υπόλογο γι' αυτό το διαρκές έγκλημα τον αμερικανο-ΝΑΤΟικό και ευρωενωσιακό ιμπεριαλισμό» και μαζί με αυτόν «την ντόπια θεραπαινίδα του, την ελληνική κυβέρνηση, που συνέπραξε σ' αυτό το σύγχρονο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής του, υπογραμμίζει: «Οι μεγάλες αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, στις οποίες πρωτοστάτησε το ΠΑΜΕ, ανέδειξαν τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς του εγκλήματος και πάνω από όλα ανέδειξαν τη δυναμική του λαϊκού κινήματος. Σήμερα αυτή η δυναμική είναι ανάγκη να συνεχιστεί ως απαίτηση να επιστρέψουν αμέσως όλοι οι Ελληνες φαντάροι που συμμετέχουν στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής στο έδαφος της Γιουγκοσλαβίας. Ταυτόχρονα, ο αγώνας σήμερα θα πρέπει να εκφραστεί με το μεγαλύτερο δυναμισμό για την καταστροφή όλων των πυρηνικών όπλων, τη διάλυση των αμερικανο-ΝΑΤΟικών βάσεων, την απομάκρυνση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και τη διάλυση όλων των ιμπεριαλιστικών οργανισμών που απειλούν την ύπαρξη του πλανήτη και την υπόσταση της ανθρωπότητας».

Στην κατεύθυνση αυτή - υπογραμμίζεται, τέλος - το ΠΑΜΕ θα πάρει πρωτοβουλίες και σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο για την ενεργοποίηση των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ