Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ στα Βαλκάνια

Ολοι σήμερα στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως καθημερινά για το ΑμερικανοΝΑΤΟικό έγκλημα των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία. Τα φρικιαστικά αποτελέσματα από τους βομβαρδισμούς, και με ραδιενεργό υλικό, δεν έχουν όλα ακόμα φανεί. Το αληθινό τους μέγεθος θα ορθωθεί μπροστά μας μετά από ορισμένα χρόνια. Και τότε ο κατάλογος των συνεπειών θα είναι μακρύς. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα παραμένει υπόλογη, γιατί συναίνεσε και υπέγραψε υπέρ των βομβαρδισμών.

Επιβάλλεται τώρα η άμεση αποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών που βρίσκονται σε Βοσνία και Κοσσυφοπέδιο. Είναι αναγκαίος ο ιατρικός έλεγχος όλων των Ελλήνων στρατιωτικών και πολιτών που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία. Κίνδυνος υπάρχει και για τους Ελληνες φοιτητές στη Γιουγκοσλαβία, οι οποίοι πρέπει να μετεγγραφούν αμέσως σε ελληνικά πανεπιστήμια. Η ίδια η ΕΕ, που συμμετείχε στους βομβαρδισμούς, οφείλει να πάρει μέτρα αποκατάστασης του περιβάλλοντος στη Γιουγκοσλαβία, διαθέτοντας τα σχετικά κονδύλια.

Το ΚΚΕ καλεί σε αποφασιστική κινητοποίηση τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα τη νεολαία και τους γονιούς και τις οικογένειες των στρατιωτικών και των φοιτητών που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία. Ο πόλεμος συνεχίζεται με άλλες μορφές. Η απάντηση εναντίον εκείνων που τον προκαλούν πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική. Κινητοποίηση οργανώνει απόψε, στις 6μμ, από την πλατεία Κάνιγγος, η ΠΕΔΥΕ και η Νεανική δράση για την Ειρήνη.


ΣΕΛ.  6  -  11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ