Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Απίθανο θράσος!

Περίσσεψε το θράσος κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, όπου και συζητήθηκε το θέμα που έχει ανακύψει με το λεγόμενο «σύνδρομο των Βαλκανίων». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός φέρεται να προέτρεψε τους υφισταμένους του να υπάρξει χειρισμός του θέματος με... «ακραία υπευθυνότητα», αλλά «χωρίς υπερβολές»...

Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για τοποθετήσεις απίθανου θράσους, που έγιναν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης. Συγκεκριμένα, ο Κ. Λαλιώτης φέρεται να έχει δηλώσει προς τους συναδέλφους του ότι ο ίδιος καθώς και ο Γ. Παπανδρέου τις ημέρες του πολέμου είχαν στα κυβερνητικά όργανα «εκφράσει τις ανησυχίες τους» για τη χρήση βομβών ουρανίου, και πως αυτό «δεν αμφισβητείται» γιατί είχε γραφτεί και στον Τύπο... Τα παραπάνω τα ισχυρίζονταν λίγο αργότερα - στα πηγαδάκια της Βουλής - και διάφοροι παρατρεχάμενοι, με αποτέλεσμα στα δελτία ειδήσεων των ηλεκτρονικών ΜΜΕ να παίζει λίγο αργότερα ότι οι «Παπανδρέου - Λαλιώτης διαφωνούσαν από τότε με τους βομβαρδισμούς» με ουράνιο!

Στη σύσκεψη εκείνο που κυρίως απασχόλησε την κυβέρνηση ήταν το πώς θα αποφύγει τις ενδεχόμενες αντιδράσεις των κατοίκων της Βορείου Ελλάδας, λόγω της εγγύτητας της περιοχής όπου υπάρχει το πρόβλημα, αλλά και το πώς θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο να υπάρξει κύμα μεταγραφών από Ελληνες φοιτητές που βρίσκονται στη Γιουγκοσλαβία, κάτι που θέλει να αποτρέψει... Ταυτόχρονα, υπήρχαν σχετικές τοποθετήσεις που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να προσαρμόσει σχετικά την προπαγάνδα της, γιατί «ενώ κράτησε την καλύτερη στάση την περίοδο του πολέμου» (!) τώρα υπάρχει κίνδυνος να πληρώσει κόστος χωρίς να φταίει!!!

Στις επίσημες δηλώσεις που ακολούθησαν αργότερα, ο Δ. Ρέππας φρόντισε να είναι προσεκτικός στις διατυπώσεις. Οπως δήλωσε, «αυτή την ώρα είναι πρόωρο να πούμε οτιδήποτε» και παρέπεμψε στις υγειονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων που, όπως ισχυρίστηκε, «έχουν ήδη ασχοληθεί με το θέμα»... Οσο για τον Γ. Παπανδρέου, δήλωσε ότι «έχουν γίνει τα απαραίτητα διαβήματα για να ενημερωθούμε αν έχουμε νέες πληροφορίες πάνω στο ζήτημα». Κινούμενος, δε, στο μήκος κύματος του θράσους για το οποίο ήδη έγινε λόγος, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι βόμβες ουρανίου «είναι ένα θέμα που είχαμε θέσει και κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών πριν από ενάμισι περίπου έτος»!!!

Οπως γίνεται αντιληπτό, η κυβέρνηση που μετά την υπογραφή της κάτω από το έγκλημα του επί 78 μέρες βομβαρδισμού της Γιουγκοσλαβίας δήλωνε «αθώα», εξίσου «αθώα» δηλώνει και τώρα για τις παρενέργειες της θηριωδίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ