Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΡΩΣΙΑΣ
Ευχόμαστε νέες επιτυχίες στην ασυμβίβαστη πάλη σας

Από το Κόμμα Κομμουνιστών Ρωσίας κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Προς το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, συντρόφισσα Αλ. Παπαρήγα, Γενική Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ

Αγαπητοί σύντροφοι!

Χαιρετίζουμε θερμά το Συνέδριο των Ελλήνων Κομμουνιστών και στο πρόσωπό σας όλους τους πρωτοπόρους εργάτες, αγρότες και άλλους εργαζομένους της Ελλάδας. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις βαθυστόχαστες και επίκαιρες θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το σημερινό Συνέδριο. Ευχόμαστε γόνιμη δουλιά, νέες επιτυχίες στην ασυμβίβαστη πάλη σας ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενάντια στις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και την επίθεση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια. Εκτιμούμε ιδιαίτερα το σημαντικό σας ρόλο στο κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.

Για το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα είναι ιδιαίτερα σημαντική η μεγάλη, εξαιρετική δουλιά για τη συσπείρωση και το συντονισμό της δράσης των κομμουνιστικών κομμάτων των διαφόρων χωρών. Το Κόμμα Κομμουνιστών της Ρωσίας συγκαλεί στις 16-17 του Δεκέμβρη το 6ο Συνέδριό του, στο οποίο σκοπεύουμε να προωθήσουμε ουσιαστικά το ζήτημα της επεξεργασίας της επαναστατικής στρατηγικής της πάλης. Θεωρούμε ότι δεν είναι δυνατή στις σημερινές συνθήκες της Ρωσίας να πραγματοποιηθεί η στροφή της κοινωνίας προς το δρόμο του σοσιαλισμού παρά μόνο με την πραγματοποίηση νέας σοσιαλιστικής επανάστασης και απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες.

Το Κόμμα Κομμουνιστών της Ρωσίας τάσσεται υπέρ της ένωσης και της στενής συνεργασίας όλων των διεθνών επαναστατικών κομμουνιστικών δυνάμεων, υποστηρίζει την ιδέα δημιουργίας Κομμουνιστικού Πληροφοριακού Γραφείου με προοπτική την Κομμουνιστική Διεθνή.

Επιβεβαιώνουμε την προθυμία μας να συνεργαστούμε ενεργά με το κόμμα σας και με άλλα πλησιέστερα σε μας κομμουνιστικά κόμματα.

Με κομμουνιστικούς χαιρετισμούς

Α.Β. Κριουτσκόφ

Πρόεδρος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Κομμουνιστών της Ρωσίας

Α.Α. Σολοβιόφ

Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Κομμουνιστών της Ρωσίας, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής της ΚΕΕ του Κόμματος Κομμουνιστών της Ρωσίας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι Θέσεις της ΚΕ δείχνουν τη συνεπή ταξική τοποθέτησή σας(2001-01-05 00:00:00.0)
Ελπίζουμε στην παραπέρα ανάπτυξη των σχέσεών μας(2000-12-30 00:00:00.0)
Υπολογίζουμε σημαντικά τις πρωτοβουλείας σας στην ευρύτερη περιοχή(2000-12-29 00:00:00.0)
Αναγκαία η διεθνής συνεργασία κομμουνιστικών και αριστερών κομμάτων(2000-12-23 00:00:00.0)
Υπολογίστε την παντοτινή αλληλεγγύη μας(2000-12-22 00:00:00.0)
Σε ισχυρές βάσεις η αναδιοργάνωση του διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος(2000-12-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ