Παρασκευή 5 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διώκεται γιατί προπαγάνδιζε το Φεστιβάλ της ΚΝΕ!

Στην Καβάλα το νέο κρούσμα κυβερνητικού αυταρχισμού  

Αλλο ένα δείγμα κυβερνητικού αυταρχισμού εκδηλώθηκε στην Καβάλα, έχοντας στο στόχαστρο τη δράση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας. Επιδόθηκε κλητήριο θέσπισμα στο Χρήστο Γκιαουράκη, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Μακεδονίας - Θράκης, με το οποίο καλείται να απολογηθεί, πριν από ένα χρόνο συνελήφθη και οδηγήθηκε στα κελιά της Αστυνομίας Καβάλας, επειδή έγραφε συνθήματα προπαγανδίζοντας τις εκδηλώσεις του 25ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Τότε, μετά από παρέμβαση της ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ και του ΝΣ της ΚΝΕ, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί κατηγορία. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, κάποιοι έκριναν σκόπιμο να ξεθάψουν την υπόθεση και να σύρουν στα δικαστήρια το στέλεχος της ΚΝΕ, με προφανή στόχο την τρομοκράτηση.

Με ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, καταγγέλλει πως στόχος της επιχείρησης αυτής είναι η τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος, της νεολαίας. «Προφανώς, είναι τόσο θορυβημένοι από τις κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας που εντείνουν την επίθεσή τους στην πρωτοπορία του εργατικού, νεολαιίστικου κινήματος, στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Δε θα τους κάνουμε τη χάρη, δε θα παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας στην ενημέρωση του λαού και της νεολαίας, δε θα απαρνηθούμε κατακτημένες με αγώνες και αίμα μορφές επικοινωνίας με τα πλατιά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία.

Η καλύτερη απάντηση πρέπει να δοθεί με τη μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στις κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα "λαιμητόμους" που χτυπούν το δικαίωμα στη δουλιά, στη μόρφωση, στην υγεία, στη ζωή με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ