Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΦΙΛΙΠΠΙΝΩΝ
Οπλο για το ΚΚΕ η ταξική του φύση και ο διεθνιστικός του χαραχτήρας

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλιππίνων(PCP) κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ τα ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Σεβαστοί σύντροφοι,

Αντιπρόσωποι στο 16ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Φιλιππίνων (PCP) μεταφέρει τους πιο θερμούς αδελφικούς του χαιρετισμούς στους αντιπροσώπους και στους καλεσμένους του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Αυτό το σημαντικό γεγονός, για άλλη μια φορά αναδεικνύεται ως ιστορικό σημείο αναφοράς στον αγώνα των εργατικών μαζών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Τα μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη στην Ελλάδα και τα ειδικά καθήκοντα που θα αναλάβει το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ, θα φέρουν σίγουρα ένα νέο κύμα μαχητικού ακτιβισμού ενάντια στην ντόπια και διεθνή καπιταλιστική τάξη και σίγουρα θα υπηρετήσει ως μια άλλη έμπνευση στον αγώνα των μαρξιστικών - λενινιστικών κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων σ' όλο τον κόσμο.

Η ταξική φύση και ο διεθνιστικός χαρακτήρας του ΚΚΕ, όπως διαφαίνεται στην ιστορική του πορεία από την ίδρυσή του, θα πάρει με το μέρος του τη δύναμη προώθησης και την εμπιστοσύνη του εργαζόμενου λαού της Ελλάδας στο χτίσιμο του σοσιαλιστικού μέλλοντος. Η φιλοξενία εκ μέρους σας στην 1η και 2η Συνάντηση των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων του κόσμου είναι μια απόδειξη της διεθνιστικής σας πρωτοβουλίας.

Σύντροφοι, το PCP εύχεται κάθε επιτυχία στα δύσκολα καθήκοντα του Συνεδρίου σας. Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις που θα υιοθετηθούν από το 16ο Συνέδριο για την ανύψωση της εργατικής τάξης της Ελλάδας! Το PKP - 1930 χαιρετίζει τη νέα ηγεσία που θα εκλεγεί συλλογικά και δημοκρατικά.

Ζήτω το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ!

Ζήτω ο Μαρξισμός - Λενινισμός!

Ζήτω ο Διεθνισμός!

Με αδερφικούς χαιρετισμούς

Πέντρο Π. Μπαγκουίσα, Γενικός Γραμματέας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ