Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΡΙΝΙΟ
Υπέρογκες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη

Αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη, που φτάνουν μέχρι και το 85% επέβαλε για το νέο έτος η Δημοτική Αρχή Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, το 2001 οι κάτοικοι της πόλης θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένα κατά 9% τα τέλη καθαριότητας, τα οποία από το 1994 αυξήθηκαν κατά 105%! Οι κάτοικοι των δημοτικών διαμερισμάτων Αγ. Κωνσταντίνου και Καλυβίων θα πληρώσουν αντίστοιχα, αυξημένα κατά 34% και 85% τα τέλη καθαριότητας. Σε ό,τι αφορά τα τέλη φωτισμού, η Διοίκηση του Δήμου επέβαλε αύξηση της τάξεως του 20%, δηλαδή το ανώτερο επιτρεπόμενο όριο, σύμφωνα με το νόμο.

Τις αυξήσεις καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση», υπογραμμίζοντας πως τα νέα χαράτσια θα επιβαρύνουν παραπέρα τους εργάτες, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής, που ήδη αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα.

Ομως, όπως μας πληροφορεί η παράταξη, δεν είναι μόνο τα τέλη που θα επιβαρύνουν την τσέπη των δημοτών, αλλά και οι πολιτικές επιλογές της Διοίκησης του Δήμου, με άμεσο αντίκτυπο στο δημοτικό ταμείο. Συγκεκριμένα, η Δημοτική Αρχή προχωρά στην αγορά μετοχών από την αναπτυξιακή εταιρία «ΤΡΙΧΩΝΙΣ ΑΕ», διαθέτοντας 39 εκατομμύρια από το δημοτικό ταμείο. Την ίδια ώρα - όπως σημειώνει η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» - παραπέμπεται στις καλένδες η μελέτη της έκθεσης ορκωτών λογιστών για τη δημοτική επιχείρηση Πάρκο - Δημοτικό Καφενείο, που εμφάνιζε ελλείμματα στη λειτουργία της. «Τα ελλείμματα της διαχείρισης τα πληρώνει και πάλι ο δημότης», σημειώνει η παράταξη.

Οπως θα πληρώσει και τη στάθμευση, αφού η Δημοτική Αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση παρκομέτρων σε όλο σχεδόν το Αγρίνιο, «με πρόσχημα - τονίζει η παράταξη - την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού».

Στην ανακοίνωσή της η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» καταγγέλλει την πολιτική της Διοίκησης του Δήμου, «πολιτική που θέλει την Αυτοδιοίκηση φοροεισπράκτορα για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ενώ την ίδια ώρα ξεπουλάει τις υπηρεσίες της στις ιδιωτικές εταιρίες για να θησαυρίζουν». Παράλληλα, καταγγέλλει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και το δήμαρχο, καθώς αντί να διεκδικήσουν από την κεντρική εξουσία τα χρήματα που παρακρατά από τους δήμους, προχωρά σε χαράτσια.

Τέλος, η Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί όλους τους εργαζόμενους και φορείς της περιοχής να αντιδράσουν και να απαιτήσουν να αποσυρθούν όλες οι επιλογές της διοίκησης του δήμου που θίγουν παραπέρα τα συμφέροντα και το εισόδημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ