Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Υπερασπίστηκε αταλάντευτα την ιδεολογία και τις αρχές λειτουργίας του ΚΚΕ

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος 

Αναφορικά με το θάνατο του Γιάννη Γιάνναρη η ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η ΚΕ του ΚΚΕ με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του παλαίμαχου κομμουνιστή Γιάννη Γιάνναρη, που πέθανε χτες σε ηλικία 77 ετών.

Ο Γ. Γιάνναρης γεννήθηκε το 1923 στο χωριό Χατζή Μεσσηνίας. Το 1942, σε ηλικία 19 ετών, εντάχθηκε στο ΚΚΕ. Με την πολύχρονη δράση του ως μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ υπερασπίστηκε αταλάντευτα την ιδεολογία και τις αρχές λειτουργίας του Κόμματος. Σε κρίσιμες καμπές για το ΚΚΕ, πάλεψε αδιάλλακτα για τη διατήρηση και ενίσχυση των επαναστατικών χαρακτηριστικών και της φυσιογνωμίας του Κόμματος. Μέχρι το τέλος της ζωής του εργάστηκε ακούραστα και με αυταπάρνηση για την προώθηση των στόχων του ΚΚΕ, από όποια θέση και σε όσα καθήκοντα του ανέθεσε το Κόμμα.

Ο Γ. Γιάνναρης διατέλεσε επί σειρά ετών μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Εκλέχθηκε μέλος της ΚΕ στο 9ο, στο 10ο, στο 11ο και στο 12ο Συνέδριο του ΚΚΕ. Από το 1992 ήταν μέλος της Διεύθυνσης του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού "902". Ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης, καθώς και στον αντιδικτατορικό αγώνα ως μέλος του Γραφείου του Κλιμακίου του ΚΚΕ στην Ελλάδα αυτή την περίοδο. Για την πλούσια και πολύμορφη δράση του φυλακίστηκε και εξορίστηκε συνολικά για 20 χρόνια. Ηταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ενωσης Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ), του ΔΣ του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών περιόδου 1967-74.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γ. Γιάνναρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ