Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ
Δυναμώνει η πανευρωπαϊκή αντίσταση στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Από το Λαϊκό Κίνημα ενάντια στην ΕΕ στη Δανία δόθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Προς το 16ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας

Αγαπητοί φίλοι!

Το Λαϊκό Κίνημα ενάντια στην ΕΕ στη Δανία διά του παρόντος στέλνει τους θερμότατους χαιρετισμούς σε όλους τους αντιπροσώπους του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ και σε όλα τα μέλη του κόμματός σας. Σας ευχόμαστε επιτυχία στη δουλιά με τους σοβαρούς μελλοντικούς σας στόχους.

Εχουμε μεγάλο σεβασμό για την επίμονη αντοχή σας στη δημιουργία της ΕΕ, στηριζόμενοι στη σαφή κατανόηση, ότι η ΕΕ είναι το πολιτικό όργανο των μονοπωλίων.

Εχουμε επίσης με πολύ ενδιαφέρον διαβάσει για τις προσπάθειές σας να χτίσετε ένα Αντιιμπεριαλιστικό, Αντιμονοπωλιακό, Δημοκρατικό Μέτωπο στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, ότι υπάρχουν πολλά κοινά σημεία με τις εμπειρίες που είχαμε κατά τη διάρκεια της καμπάνιας μας ενάντια στο ευρώ, στη χώρα μας αυτό το χειμώνα.

Θεωρούμε ότι το ζήτημα της ανάπτυξης μιας πανευρωπαϊκής αντίστασης στην ΕΕ είναι τώρα πιο σημαντικό από ποτέ. Είναι σημαντικό ότι η αντίσταση αυτά τα χρόνια δυναμώνεται πολιτικά και οργανωτικά, σε όλες τις χώρες. Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε αυτή τη διαδικασία με όλες μας τις δυνάμεις.

Το Λαϊκό Κίνημα ενάντια στην ΕΕ είναι ένα ευρύ διαπολιτικό μαζικό κίνημα, ενωμένο γύρω από τους κοινούς στόχους: να αντιπαλέψουμε το χτίσιμο της ΕΕ των μονοπωλίων και να δουλέψουμε για την έξοδο της Δανίας από την ΕΕ. Αλλά, μαζί με τη μάχη ενάντια στο ευρώ, πήραμε την πρωτοβουλία για μια πιο ευρεία συμμαχία: μια πανεθνική «ευρώ - OXI - καμπάνια» («Euro - NO - campain», που ένωσε όλες τις αντιρατσιστικές δυνάμεις ενάντια στο ευρώ: Σοσιαλδημοκράτες, κομμουνιστές, συντηρητικοί, αστοί, συνδικαλιστές, άνθρωποι που δέχονται την ΕΕ όπως είναι, αλλά αντιτίθενται στο ευρώ κλπ.

Χωρίς αυτή την πλατιά συμμαχία, δε θα είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε το ευρώ-δημοψήφισμα στη Δανία. Την ίδια στιγμή μάθαμε από την εμπειρία ότι οι συνθήκες χτισίματος μιας τέτοιας πλατιάς συμμαχίας είναι μια τομή, κοφτερή σαν ξυράφι, σε σχέση με τα δεξιά λαϊκίστικα κόμματα και δυνάμεις. Η συμμαχία χτίστηκε πάνω σε κοινή αλληλέγγυα, αντιρατσιστική, διεθνιστική βάση. Τα κρίσιμα στοιχεία της κοινής πλατφόρμας ήταν: εθνική αυτοτέλεια, δημοκρατία και ευημερία. Αυτά είναι τα σημεία - κλειδιά στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος ενάντια στην ΕΕ.

Στο μέλλον θα χαρούμε να δυναμώσουμε τις επαφές με το κόμμα σας και να ανταλλάξουμε εμπειρίες από τον αγώνα ενάντια στην ΕΕ. Η ανταλλαγή εμπειριών και ο συντονισμός πρωτοβουλιών και δραστηριοτήτων είναι πιο σημαντικά από ποτέ.

Πολλούς χαιρετισμούς

εκ μέρους του Λαϊκού Κινήματος ενάντια στην ΕΕ στη Δανία.

Karen Sunds

Μέλος του συμβουλίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ