Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
Θα παραμείνουμε διεθνιστές

Από το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

Αγαπητοί σύντροφοι του ΚΚΕ σας απευθύνουμε συντροφικούς χαιρετισμούς.

Επιτρέψτε μας εκ μέρους όλων των μελών και των φορέων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης να σας στείλουμε τις ευχές μας και τους χαιρετισμούς μας με την ευκαιρία του 16ου Συνεδρίου και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο τιμημένο Συνέδριό σας.

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Το Συνέδριό σας πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ετοιμάζεται η καπιταλιστική ιμπεριαλιστική επίθεση στα δικαιώματα των εργατών και των φτωχών λαών, η άγρια εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και που απλώνεται η πείνα και οι ασθένειες σ' ολόκληρο τον κόσμο, κάτω από τον ιμπεριαλιστικό αυταρχισμό της Αμερικής, που επιβάλλεται ως επικεφαλής του κόσμου, ασκώντας όλα τα τρομοκρατικά μέσα και την οικονομική και στρατιωτική βία.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο που εντείνεται η επίθεση του αμερικάνικου σιωνισμού στην πρωτοπορία των λαών που αντιστέκεται στην αποικιοκρατία, όπου είναι και ο παλαιστινιακός λαός.

Αυτή η επίθεση ενισχύεται με το χρήμα και τα όπλα και με την πολιτική στήριξη των Αμερικανών και στοχεύει στη διάλυση των σταθερών εθνικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, χρησιμοποιώντας όλα τα είδη όπλων, βομβαρδίζοντας τις πόλεις και τα χωριά της Παλαιστίνης με ελικόπτερα και τανκς και ασκώντας οικονομικό αποκλεισμό εις βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ενάντια σ' αυτήν την άγρια επίθεση αντιστέκεται ο παλαιστινιακός λαός για τα σταθερά εθνικά δικαιώματά του.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Σας υποσχόμαστε ότι θα παραμείνουμε διεθνιστές και ότι θα αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και την ισότητα και κατά της εκμετάλλευσης σε όλες τις μορφές της, όπου κι αν βρίσκεται, ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό της εργατικής τάξης.

Ευχόμαστε στο Συνέδριό σας κάθε επιτυχία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ