Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΙΔΡΥΜΑ ΕΙΡΗΝΗΣ BERTRAND RUSSEL
Καταστροφική για τους λαούς η ανάπτυξη της «Εθνικής Πυραυλικής Αμυνας»

Από το «Ιδρυμα Ειρήνης Μπέρτραντ Ράσελ» έφθασε στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ το παρακάτω χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Προς τον κ. Ορέστη Κολοζώφ

ΚΕ του ΚΚΕ

Αγαπητέ φίλε,

Είμαι πράγματι πολύ ευγνώμων για την ευγενική σας πρόσκληση να συμμετάσχω στο επικείμενο Συνέδριό σας. Θα ήταν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα εμπειρία και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα μάθαινα πάρα πολλά από αυτήν.

Δυστυχώς, μόλις έλαβα την πρόσκληση και είναι πολύ αργά για να αποδεσμευτώ από τις άλλες υποχρεώσεις που ανέλαβα κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών. Θα αναζητούσα να στείλω κάποιο άλλο μέλος της ομάδας του Ιδρύματός μας, αλλά είμαστε μικρός οργανισμός και δεν είναι εφικτό, μέσα στις λίγες μέρες που μας απομένουν, να βρούμε κάποιον που να είναι ελεύθερος να κάνει το ταξίδι.

Θα ήταν πολύ ωφέλιμο για μας να είχαμε την ευκαιρία να σας συναντήσουμε, εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στο πεδίο της πάλης για τα πυρηνικά. Η πιθανή διαδοχή του George Bush στην αμερικάνικη προεδρία θα σημάνει μια φιλόδοξη προσπάθεια να αναπτυχθεί η κακώς αποκαλούμενη Εθνική Πυραυλική Αμυνα, η οποία θα έχει το επακόλουθο να βλάψει και πιθανώς ακόμα και να καταστρέψει διαδικασία του πυρηνικού αφοπλισμού και της αποδέσμευσης. Αυτό θα προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπτώσεις όχι μόνο για τη Ρωσία και την Κίνα, οι οποίες προειδοποιήθηκαν έντονα ενάντια στην ανάπτυξη αυτού του νέου συστήματος, αλλά θα προβληματίσει επίσης πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες θεωρούν τις συνέπειες της ανάπτυξης αυτής βλαβερές.

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούμε για τη δεύτερη Σύσκεψη στο προτεινόμενο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εχω ζητήσει να σας σταλεί από το γραφείο μας ο φάκελος με τα έγγραφα.

Στο μεταξύ περικλείω ένα αντίγραφο της επιστολής που έχω στείλει στα συμμετέχοντα κόμματα στη συνάντηση στη Ρώμη. Φυσικά δε χρειάζεται να αναφέρω ότι θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας σ' αυτή τη διαδικασία, αν μπορείτε να την προσφέρετε.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.

Ειλικρινώς δικός σας

Ken Coates».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ