Πέμπτη 28 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
16ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΟΗΜΙΑΣ - ΜΟΡΑΒΙΑΣ
Εκτιμούμε τις μακροχρόνιες συντροφικές σχέσεις με το κόμμα σας

Από το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας κατατέθηκε στο 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ το ακόλουθο χαιρετιστήριο μήνυμα:

«Αγαπητοί Σύντροφοι,

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς των συντρόφων σας στην Τσεχική Δημοκρατία και σας ευχόμαστε πλήρη επιτυχία σε σας και στο Συνέδριό σας.

Το κόμμα μας εκτιμά ιδιαιτέρως τις μακροχρόνιες πατρικές και συντροφικές σχέσεις με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ελλάδας. Το λέμε αυτό επειδή γνωρίζουμε ότι το κόμμα σας ηγείται του αγώνα για τα δικαιώματα των εργατών, την κοινωνική δικαιοσύνη και για τη νίκη του σοσιαλισμού μέσα σε ένα από τα πιο σημαντικά και στρατηγικής σημασίας καπιταλιστικά κράτη στον κόσμο.

Θα ήθελα επ' ευκαιρία να σας ενημερώσω ότι το κόμμα μας ηγείται του αγώνα ενάντια στον αντικομμουνισμό και παρουσιάζει πρόγραμμα και προτάσεις για τη λύση της οικονομικής κοινωνικής και πολιτικής κρίσης που επικρατεί στη Δημοκρατία της Τσεχίας δέκα χρόνια μετά το πραξικόπημα του 1989 και την παλινόρθωση του καπιταλισμού.

Οι προτάσεις μας συμπεριλαμβάνουν αιτήματα για έναν ικανοποιητικό βαθμό κρατικής ιδιοκτησίας σε τομείς - κλειδιά της οικονομίας και για ανάπτυξη ανανεωμένης γεωργίας μεγάλης κλίμακας.

Το κόμμα μας αντιτάχτηκε δυναμικά στη συμμετοχή της Τσέχικης Δημοκρατίας στο βάρβαρο πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Είμαστε δυναμικά αντίθετοι στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και απαιτούμε την πραγματοποίηση των αποφάσεων Νο 194, 242 και 338 των Ηνωμένων Εθνών.

Το 5ο Συνέδριο του Κόμματός μας το Δεκέμβρη του 1999 υιοθέτησε πολιτική απόσυρσης από το ΝΑΤΟ, έπειτα από ένα αρχικό στάδιο διαθεσιμότητας της συμμετοχής. Ενώ υποστήριζε τη διαδικασία ενοποίησης της Ευρώπης, το Συνέδριο εξέφρασε την αντίθεσή του στην ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση με την παρούσα μορφή της.

Σύμφωνα με το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών πριν ένα μήνα το κόμμα μας είναι σήμερα το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα. Το ποσοστό του έχει αυξηθεί από τις προηγούμενες εκλογές του 1998 από το 13,6% στο 24%. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι ο σοσιαλισμός στη χώρα μας έχει πολύ βαθιές ρίζες και δεν μπορεί να πεθάνει όπως σκέφθηκαν μερικοί.

Επιτρέψτε μου για άλλη μια φορά να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην προσωπική και πολιτική σας ζωή.

Ζήτω ο σοσιαλισμός

Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη

Doc ing H. CHARFO Dr, Sc.

Επικεφαλής του Διεθνούς Τμήματος του CC.CPBM».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ