Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επίθεση στις κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών

Επίθεση στις απεργιακές κινητοποιήσεις των πανεπιστημιακών, που έγιναν αυτές τις μέρες, εξαπέλυσε χτες η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, υπονοώντας ότι ...δεν έχουν λόγο να αντιδρούν και ότι το κάνουν για να τιμωρήσουν τους φοιτητές! «Σύλλογοι ΔΕΠ πήραν απόφαση να απεργήσουν και να μην κάνουν μάθημα οι φοιτητές. Δηλαδή να τιμωρηθούν ποιοι; Και για ποιο λόγο; Γιατί θα αρχίσει ο διάλογος, για ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει κατατεθεί και γιατί απλά υπάρχει, αυτή τη στιγμή, ένα σχέδιο διαβούλευσης, για το οποίο καθένας μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του; Είμαστε ανοιχτοί σε όλες τις προτάσεις, τις οποίες και περιμένουμε, αλλά θεωρώ ότι για όλους μας προτεραιότητα είναι η ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων», είπε η υπουργός, μιλώντας χτες σε ένα συνέδριο για την ψυχανάλυση που διοργάνωνε το Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Η απουσία τελικού νομοσχεδίου που επικαλείται η υπουργός ηχεί μάλλον ως ειρωνεία, αφού το πολιτικό πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων που θα φέρει στην Ανώτατη Εκπαίδευση το έχει παρουσιάσει η ίδια τρεις φορές μέχρι σήμερα (τη μία από αυτές μαζί με τον πρωθυπουργό) και έχει δηλώσει ότι ως πλαίσιο είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο και αυτό που θέτει σε διάλογο είναι κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες. Αντιδρώντας σε αυτό το πλαίσιο, οι πανεπιστημιακοί (ανεξάρτητα από τις διαφορετικές τοποθετήσεις τους) δηλώνουν ότι δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για διάλογο, ζητούν την απόσυρσή του. Κραδαίνοντας όμως την παγίδα του «διαλόγου», η υπουργός προσπαθεί να απαξιώσει τις όποιες κινητοποιήσεις πάνε να αναπτυχθούν και στριμώχνει εκείνες τις δυνάμεις των πανεπιστημιακών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο δηλώνουν έτοιμοι να παζαρέψουν στο τραπέζι του «διαλόγου».

Επιβεβαιώνεται έτσι η ξεκάθαρη στάση της ΔΗΠΑΚ που καλεί: «Σε ενεργό συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν αποφασιστεί από τους συλλόγους ΔΕΠ, ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αντίθεση στην εφαρμογή του "μνημονίου για την Ανώτατη Εκπαίδευση" καθώς και στα επερχόμενα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Να αναχαιτίσουμε και να ανατρέψουμε τις αντιδραστικές αλλαγές. Να αρνηθούμε τη συμμετοχή στον προσχηματικό "διάλογο" της κυβέρνησης και να αποκρούσουμε κάθε προσπάθεια εγκλωβισμού σε δραστηριότητες που εισάγουν τη "διαβούλευση" από το παράθυρο ή αποσκοπούν να αποσπάσουν τον κλάδο από την αγωνιστική απάντηση προς τα μέτρα της κυβέρνησης».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απεργούν οι πανεπιστημιακοί σε 6 ιδρύματα (2010-11-10 00:00:00.0)
«Στα σκαριά» η είσοδός τους στις κινητοποιήσεις (2006-10-17 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις μέσα στο Μάρτη (2000-02-26 00:00:00.0)
Απεργία μέσα στις εξετάσεις (1997-05-30 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ (1997-05-15 00:00:00.0)
Αποφασίζουν για την αποχή (1996-06-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ