Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΣΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
170 δωμάτια για 420 αιτήσεις φοιτητών!

Ανακοίνωση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με αφορμή τους 250 φοιτητές που μένουν εκτός Εστίας

Οι αιτήσεις για τις ελάχιστες θέσεις στις Εστίες των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ αυξάνονται και φοιτητές μένουν απέξω λόγω έλλειψης υποδομών. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Πανεπιστημίου Αθήνας, όπου, όπως καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, υπάρχουν περίπου 170 θέσεις διαθέσιμες για φέτος και οι αιτήσεις είναι περίπου 420! Μάλιστα, η κυβέρνηση, αντί να δημιουργήσει υποδομές, «μετατρέπει» τις κουζίνες σε δωμάτια, ενώ παράλληλα υποστηρίζει, εδώ και καιρό, ότι έχει εξασφαλίσει 2.500 δωμάτια. Φυσικά, οι θέσεις αυτές δε θα προκύψουν απ' τις «πρώην κουζίνες», αλλά απ' το ξεσπίτωμα των φοιτητών και των σπουδαστών, με τη φθηνή προπαγάνδα περί «απατεώνων» που μένουν για ...χρόνια στα δωμάτια!

Το ΜΑΣ τονίζει, επιπλέον, ότι «ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και οι δυνάμεις τους μέσα στις σχολές ΠΑΣΠ - ΔΑΠ, θέλουν να ξεμπερδεύουν με ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν Παιδεία. Γι' αυτό γκρεμίζουν τη δωρεάν σίτιση και τη δωρεάν στέγαση. Απαξιώνουν τις Εστίες, τις αφήνουν ασυντήρητες να ρημάξουν προκειμένου να τις πουλήσουν σε ιδιώτες, να βάλουν νοίκια. Οι νεολαίες αυτών των κομμάτων παίζουν βρώμικο ρόλο όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας στημένο ρουσφετολογικό μηχανισμό στις Εστίες, από κοινού με τις εκάστοτε διοικήσεις και το ΕΙΝ. Πατάνε στις ανάγκες των φτωχών φοιτητών για δωρεάν σίτιση και στέγαση για να εξαγοράζουν συνειδήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην Κέρκυρα, όπου η ΠΑΣΠ, ως "σύγχρονοι ταγματασφαλίτες ", πέταξε έξω από τις Εστίες πάνω από 200 φοιτητές, ή όπως στην Καλαμάτα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση στις Εστίες, δέχθηκαν τραμπούκικη επίθεση μέλη του ΜΑΣ από μέλη της ΠΑΣΠ. Φυσικά, δε μας προκαλεί αίσθηση η στάση του συνονθυλεύματος ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΕΑΑΚ - ΚΟΕ που δεν είναι τίποτα άλλο παρά κοινοί διαχειριστές της ελεεινής κατάστασης που υπάρχει στις Εστίες, έφτασαν στο σημείο να διαπραγματεύονται με τον πρόεδρο και τη γραμματέα της Εστίας για το ποια στοιχεία του εισοδήματος των φοιτητών μπορούν να ...παραποιηθούν προκειμένου κάποιοι φοιτητές να πάρουν δωμάτιο και κάποιοι άλλοι όχι»...

Το ΜΑΣ καλεί τους φοιτητές να οργανώσουν την πάλη τους και απαιτεί:

  • Ολοι οι φοιτητές να έχουν δωμάτιο.
  • Αμεση ανέγερση νέων Εστιών, δημόσια και δωρεάν.
  • ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ - ΣΤΕΓΑΣΗ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΑ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ - ΔΙΔΑΚΤΡΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000 ευρώ ετησίως, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.
  • Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας, εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων και αξιοποίηση της περιουσίας των πανεπιστημίων που αξιοποιείται για επιχειρηματικούς σκοπούς προκειμένου να ανεγερθούν νέες Εστίες. Αμεση ανέγερση νέων Εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ