Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δυναμικές κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν Παιδεία

Με στοχευμένες και συντονισμένες κινητοποιήσεις, το ΜΑΣ και οι Επιτροπές Αγώνα κατήγγειλαν το μνημόνιο στο χώρο της Παιδείας και απαίτησαν δωρεάν σίτιση, στέγαση, μεταφορές για όλους

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από παλιότερη κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Με πολύμορφες, παράλληλες και στοχευμένες δράσεις, χτες από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και οι επιτροπές αγώνα των σχολών σε Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ΤΕΙ Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και κάλεσαν τους φοιτητές να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που φορτώνει το κόστος σπουδών στις εργατικές λαϊκές οικογένειες, ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει τα Πανεπιστήμια σε επιχειρήσεις και υποτάσσει τη γνώση και την έρευνα στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας.

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στις 8 το πρωί και οι Επιτροπές Αγώνα Πολυτεχνείου και Σχολής Θετικών Επιστημών στις 12 μ., πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση μέσα στα λεωφορεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) για το δικαίωμα των φοιτητών στις δωρεάν μεταφορές. Ακόμη τα πάσο δεν έχουν δοθεί και φοιτητές και σπουδαστές αναγκάζονται να πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο για τις μετακινήσεις τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ. Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ κάλεσαν τους φοιτητές και τους σπουδαστές να μην πληρώσουν εισιτήριο για τη μεταφορά τους. Να απαιτήσουν εξασφάλιση δωρεάν μεταφοράς για όλους χωρίς προϋποθέσεις.

Από τις 9 το πρωί και μέχρι τις 11, το ΜΑΣ πραγματοποίησε δυναμικές κινητοποιήσεις στις πρυτανείες του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ. Στο ΑΠΘ κρέμασε ένα μεγάλο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου διοίκησης, προβάλλοντας το αίτημα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία, κανένα ευρώ από την τσέπη των φοιτητών για βιβλία, αναλώσιμα, σίτιση, στέγαση, μεταφορές. Κατήγγειλαν την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και την προθυμία των πρυτανικών αρχών να βάλουν πλάτη στην πολιτική της κυβέρνησης.

Στις 12 το μεσημέρι, κινητοποίηση στη Λέσχη του ΑΠΘ πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Αγώνα της ΝΟΠΕ και της Φιλοσοφικής, αναδεικνύοντας το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση, που υπονομεύεται με στόχο να καταργηθεί, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης που στηρίζουν οι πρυτανικές αρχές και οι διοικήσεις των ΤΕΙ.

Το ΜΑΣ κάλεσε τους φοιτητές να παλέψουν ενάντια στα σχέδια για ιδιωτικοποίηση της Λέσχης και κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν σίτιση. Να συσπειρωθούν στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και μαζί με τους γονείς τους, τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες να δυναμώσουν τον αγώνα για την Παιδεία των αναγκών τους, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση κλπ.).

Θυμίζουμε ότι ήδη το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης έβαλε πλαφόν στο δικαίωμα στη σίτιση των σπουδαστών, αναγκάζοντας τους σπουδαστές που το ετήσιο εισόδημα των οικογενειών τους ξεπερνά τις 35.000 ευρώ να πληρώνουν 4 ευρώ για να φάνε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αμεση απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις για δίδακτρα στη Θεσσαλονίκη (2015-10-22 00:00:00.0)
Ο αγώνας ενάντια στο νόμο συνεχίζεται (2011-10-04 00:00:00.0)
«Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τις σπουδές μας» (2010-09-29 00:00:00.0)
«Οχι» άλλη αφαίμαξη των λαϊκών οικογενειών για τις σπουδές (2010-09-23 00:00:00.0)
Κινητοποίηση του ΜΑΣ για τη σίτιση (2010-09-22 00:00:00.0)
Απαιτούν φτηνότερα εισιτήρια (2000-10-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ