Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αρχισαν τα «όργανα»...

Αντικομμουνισμός και προβοκατόρικοι μηχανισμοί στις σχολές

Οταν αυξάνεται η απήχηση των θέσεων του ΚΚΕ ενεργοποιούνται άμεσα οι κάθε είδους μηχανισμοί, προσπαθώντας να προβοκάρουν. Ετσι, χτες, οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές στη Γενική Συνέλευση της ΑΣΟΕΕ, αφού εξάντλησαν το ρεπερτόριό τους σε αντικομμουνιστικά συνθήματα, άνοιξαν έναν πυροσβεστήρα, διαλύοντας, στην ουσία, τη διαδικασία. Μετά απ' όλο αυτό το «κομφούζιο», οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ και του ΣΥΡΙΖΑ «συνέχισαν» τη... «διαδικασία» και πήραν και «απόφαση»! Προχτές, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, η ΔΑΠ για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα απείλησε και προπηλάκισε μέλη της ΚΝΕ, οξύνοντας την τραμπούκικη «τακτική» που εφαρμόζει απ' την αρχή της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση - καταγγελία της Τομεακής Οργάνωσης της ΚΝΕ και της ΚΟΒ του ΚΚΕ στην ΑΣΟΕΕ, χτες «και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Φοιτητών της ΑΣΟΕΕ με θέμα την συμμετοχή στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, ομάδα αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών, στην πράξη φασιστοειδών, προκαλούσαν με εμετικά αντικομουνιστικά συνθήματα, με την ανοχή των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ. Στη συνέχεια άνοιξαν πυροσβεστήρα και δημιούργησαν κομφούζιο την ώρα των ομιλιών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η Συνέλευση».

«Τους φόβισε η ανοδική πορεία του ΚΚΕ πανελλαδικά, η αύξησή του στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές! Τους φόβισε το οργανωμένο κίνημα με γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό» τονίζεται στην ανακοίνωση. «Αυτοί οι μηχανισμοί», επισημαίνει στη συνέχεια, «καμιά σχέση δεν έχουν με το εργατικό-λαϊκό και το φοιτητικό κίνημα. Το εχθρεύονται πλήρως. Θέλουν το φοιτητή, το νέο εργαζόμενο μακριά από τους αγώνες, τον θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν είναι τυχαίο πως είναι οι πρώτοι που τρέχουν να υλοποιήσουν το κάλεσμα του Α. Γεωργιάδη του ΛΑ.Ο.Σ. που δήλωσε ότι "αυτοί που στηρίζουν τον καπιταλισμό και το να είναι η Ελλάδα στην ΕΕ πρέπει να στρατευθούν απέναντι στο ΚΚΕ"! Ούτε είναι τυχαίο πως αυτές οι ομάδες και οι οπορτουνιστικές γκρούπες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ που τους δίνουν κάλυψη ήταν οι πρώτοι που έλεγαν απέξω τη γραμμή που πήραν από τα "ΝΕΑ" και το Δημοσιογραφικό Ομιλο Λαμπράκη, που μιλάει για "ανίερες συμμαχίες του ΚΚΕ με τη ΝΔ". Σε αυτούς τους μηχανισμούς δίνει στέγη η ΠΑΣΠ, η ΔΑΠ και όσοι θέλουν το φοιτητικό κίνημα εκφυλισμένο».

Η Τομεακή Οργάνωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στριμωγμένη γιατί πρέπει να απολογηθεί για τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, την οποία υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια, για δεύτερη φορά απείλησε και προπηλάκισε μέλη της KNE. Ο στόχος τους με αυτές τις ενέργειες είναι να τρομοκρατήσουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών. Ειδικά τώρα που ακόμα περισσότερες λαϊκές δυνάμεις εμπιστεύονται το ΚΚΕ σα μπροστάρη και οργανωτή της λαϊκής πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ