Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Αυξάνονται οι στρατιές των ανέργων

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του πλανήτη συγκαταλέγεται η Ινδία, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, να τη χαρακτηρίζει «παγκόσμια δύναμη». Παράλληλα με την ανάπτυξη του κεφαλαίου ωστόσο γιγαντώνεται και η ανεργία, αφού περισσότερο από 10% του ενεργού πληθυσμού της χώρας είναι χωρίς δουλειά, σύμφωνα και με έρευνα του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 46.000 νοικοκυριών, στις 28 επαρχίες της χώρας. Ωστόσο, τα πραγματικά ποσοστά ανεργίας εκτιμώνται ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερα και αυξάνονται συνεχώς, δεδομένου ότι οι έρευνες πραγματοποιούνται σε περιόδους που υπάρχουν εποχιακές θέσεις εργασίας, ενώ σε αυτά δεν υπολογίζονται και τα εκατομμύρια των υποαπασχολούμενων, οι οποίοι αναγκάζονται σε μερική απασχόληση, λόγω της μεγάλης ανεργίας.

Στα επίσημα στοιχεία το 10% του πληθυσμού είναι άνεργο για περισσότερο από έξι μήνες, ενώ η έλλειψη εργασίας είναι ακόμα χειρότερη στις αγροτικές περιοχές.

Η ινδική κυβέρνηση από την πλευρά της υπεραμύνεται των επενδυτικών συμφωνιών που αναβαθμίζουν την οικονομία της όσον αφορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ