Κυριακή 14 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ - ΦΙΛΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
Αγωνιστικό ραντεβού στη Λισαβόνα

Πολύμορφες δραστηριότητες ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στις 19 και 20 Νοέμβρη

Η αφίσα του ΠΣΕ ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
Η αφίσα του ΠΣΕ ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
Αγωνιστικό ραντεβού στη Λισαβόνα δίνουν αντιιμπεριαλιστικά και φιλειρηνικά κινήματα στις 19 και 20 Νοέμβρη με αντι-ΝΑΤΟικές εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες με το σύνθημα «ΝΑΤΟ - εχθρός των λαών και της Ειρήνης - Να διαλυθεί».

Στις 19 Νοέμβρη διοργανώνεται Διεθνής Διάσκεψη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και του Πορτογαλικού Συμβουλίου Ειρήνης και Συνεργασίας με τον τίτλο «ΝΑΙ στην Ευρώπη - ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ, εχθρός των λαών και της ειρήνης - Να διαλυθεί».

Θέματα που θα απασχολήσουν τη διάσκεψη είναι η στρατιωτικοποίηση της ΕΕ και των διεθνών σχέσεων, ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών και η πυρηνική απειλή, οι ξένες στρατιωτικές βάσεις, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, η κλιμάκωση των απειλών της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Μέση Ανατολή, στην Ασία και την Λατινική Αμερική, η πάλη για την ειρήνη και για ένα ενισχυμένο ειρηνικό κίνημα.

Στις 20 Νοέμβρη - την στιγμή που θα διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα - δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές απ' όλη τη χώρα αναμένεται να πάρουν μέρος στη διαδήλωση που διοργανώνεται από το Πορτογαλικό Συμβούλιο για την Ειρήνη και τη Συνεργασία (CPPC) μαζί με άλλες 107 κοινωνικές οργανώσεις του εργατικού και λαϊκού κινήματος, ανάμεσα στις οποίες και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών (CGTP Intersindical).

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχει αντιπροσωπεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ)με 25 αγωνιστές της ειρήνης από όλη τη χώρα.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η έκκληση του ΠΣΕ προς τα μέλη και τις φίλες οργανώσεις του να οργανώσουν εκείνες τις ημέρες (19-20 Νοέμβρη) πολύμορφες δράσεις και διαμαρτυρίες στις χώρες τους ενάντια στο ΝΑΤΟ και τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας.

Μήνυμα ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Πορτογαλία εξέδωσε χτες η γραμματεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), εκ μέρους των 80.000.000 εργαζομένων που εκπροσωπεί σε 120 χώρες της υφηλίου. Η ΠΣΟ αποκηρύσσει «τη βάρβαρη πολεμική μηχανή που αποκαλείται ΝΑΤΟ και συνιστά επιθετική και αντιδραστική δύναμη από την ίδρυσή του το 1949».

Εκφράζει την αλληλεγγύη της «με τον αγώνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Πορτογάλων Εργαζομένων (CGTP-IN) και τη διαδήλωση κατά της Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα» και καλεί το λαό της Πορτογαλίας «να δράσει μαζί με τη CGTP-IN γι' αυτό το δημοκρατικό και ειρηνικό σκοπό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ