Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.--

Προπαρασκευαστική συνάντηση είχε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας), στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, με τον Ειδικό Σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος είδε και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου, πριν τις χτεσινές κοινές συναντήσεις με τον επικεφαλής των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου είπε ότι η συνάντηση ήταν σε συνέχεια αυτών που πραγματοποιήθηκαν στην Κύπρο, με τον Δ. Χριστόφια να δηλώνει έτοιμος για τις κοινές συναντήσεις, που είχαν προγραμματιστεί για αργά χτες το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Οι συναντήσεις του Κύπριου προέδρου, του Τουρκοκύπριου ηγέτη και του γγ του ΟΗΕ, θα ξεκινήσουν με γεύμα εργασίας. Θα ακολουθήσει μία απογευματινή συνάντηση, η οποία θα λήξει με δήλωση από τον Μπ. Μουν, σχετικά με τα αποτελέσματα, που θα έχουν συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές. Ο Α. Ντάουνερ εξέφρασε την ελπίδα, οι επαφές στη Νέα Υόρκη να είναι «παραγωγικές» και να δώσουν στις διαπραγματεύσεις τη χαμένη τους «δυναμική».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Τουρκίας Εγκμέν Μπαγίς επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι ορισμένα κράτη - μέλη της ΕΕ χρησιμοποιούν το Κυπριακό για τη μη ένταξη της χώρας του στην Ενωση, σημειώνοντας ότι η Τουρκία δε θα εγκαταλείψει την Κύπρο για την ΕΕ, ή την ΕΕ για την Κύπρο, και πως η Τουρκία έχει «δικαιολογημένες θέσεις και στα δύο θέματα». Επανέλαβε, τέλος, τον ισχυρισμό ότι η ΕΕ έχει «ανάγκη την Τουρκία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ