Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Συνυπογράφει και την κατάργηση των Συμβάσεων

Κάνει λόγο για «αναγκαία ευελιξία» και «άμεση μείωση του μη μισθολογικού κόστους», σιγοντάροντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, με τη σύμπραξη της ΝΔ, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις. Η καταδίκη τους και η ανατροπή της πολιτικής που υπηρετούν είναι όρος αναγκαίος για να δουν οι εργαζόμενοι καλύτερες μέρες
Η κυβέρνηση, με τη σύμπραξη της ΝΔ, καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις. Η καταδίκη τους και η ανατροπή της πολιτικής που υπηρετούν είναι όρος αναγκαίος για να δουν οι εργαζόμενοι καλύτερες μέρες
Ξεκάθαρο μήνυμα συναίνεσης και στήριξης των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων έστειλε, για ακόμα μια φορά, με την τοποθέτησή της στο θέμα του προϋπολογισμού η ηγεσία της ΝΔ. Πίσω από τα άσφαιρα πυρά και τις δημαγωγικές κορόνες, προβάλλει καθαρά η στρατηγική επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να βάλει πλάτες σε όλα τα μέτωπα της αντιλαϊκής πολιτικής και ταυτόχρονα να ασκήσει πιέσεις για να υλοποιηθούν επιπλέον φιλομονοπωλιακά μέτρα και αντιδραστικές «διαρθρωτικές αλλαγές».

Η όποια κριτική ασκήθηκε από τα αρμόδια στελέχη της ΝΔ, εξαντλείται στην «ασυνέπεια λόγων και έργων» και στην «αναποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό. Στην πραγματικότητα, η ηγεσία της ΝΔ συμφωνεί και συμπλέει πλήρως με τα προβλεπόμενα μέτρα και μάλιστα πλειοδοτεί για επιπλέον διαρθρωτικά μέτρα πίσω από το σλόγκαν για «αλλαγή μίγματος οικονομικής πολιτικής».

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις δηλώσεις των στελεχών της ΝΔ δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη αναφορά ή διαφωνία για τη νέα σφαγή μισθών και συντάξεων, για τη νέα φοροεπιδρομή, τις απολύσεις εργαζομένων, την κατεδάφιση των συλλογικών συμβάσεων.

Ο «πόνος» της ΝΔ, όπως εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου Π. Παναγιωτόπουλο, είναι ότι «ο προϋπολογισμός ζητάει από τους πολίτες μεγάλες θυσίες, χωρίς να εξασφαλίζει ότι αυτές θα πιάσουν τόπο», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι καθόλου δε διαφωνεί με αυτές καθ' αυτές τις θυσίες, δηλαδή τη σφαγή των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Διαπιστώνει ακόμα ότι ο προϋπολογισμός «δεν δίνει αναπτυξιακή διέξοδο στην οικονομία, δεν πολεμάει την ύφεση, δεν αντιμετωπίζει την ανεργία, δεν προστατεύει τους οικονομικά αδυνάτους», μόνο και μόνο για να δικαιολογήσει την άσκηση πίεσης για «αλλαγή πολιτικής», εννοείται σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων, όπως προκύπτει από τη δήλωση του τομεάρχη Εργασίας Γ. Βρούτση, η ΝΔ καταλογίζει στην κυβέρνηση «επιπολαιότητα, διαπραγματευτικό έλλειμμα και δισταγμό στην υλοποίηση της διάταξης του επικαιροποιημένου μνημονίου για υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών», την οποία όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουδέποτε μέχρι τώρα είχε καταδικάσει.

Αν και δημαγωγικά αναγνωρίζει ότι με τη ανατροπή αυτή «η πλήρης εργασία θα αμείβεται κάτω από το όριο της φτώχειας», στο διά ταύτα συμπλέει με την κυβέρνηση και την τρόικα, αφού τάσσεται υπέρ της «αναγκαίας ευελιξίας», της «άμεσης μείωσης του μη μισθολογικού κόστους» και την «βελτίωση της προσαρμοστικότητας εργαζομένων και επιχειρήσεων»...

Δε διστάζει ακόμα να χειροκροτεί τα μέτρα στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων, όπως έκανε η αρμόδια τομεάρχης τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, επικροτώντας τη μείωση του ΦΠΑ προς όφελος των μεγαλοξενοδόχων. «Με την ανακοίνωση της μείωσης του ΦΠΑ διαμονής στο 6,5%, η κυβέρνηση δικαιώνει τις αγωνιώδεις προσπάθειες και τις διαρκείς πιέσεις του τουριστικού κόσμου», είπε και κάλεσε ταυτόχρονα την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα και σε άλλα μέτρα στήριξης του τουρισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ