Παρασκευή 19 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνα σχετικά με τις μίζες για τα υποβρύχια

Δικαστική εξέλιξη υπάρχει στις καταγγελίες για μίζες από γερμανικές εταιρείες (HDW, Ferrostaal) που συνεργάστηκαν στην κατασκευή 4 υποβρυχίων τύπου 214, για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η σύμβαση είχε υπογραφεί το 2000. Τη Δευτέρα, δύο Ελληνες εισαγγελείς αναχωρούν για τη Χάγη, όπου θα συναντηθούν με συναδέλφους τους στην έδρα της Eurojustice, που ασχολούνται με τη σχετική υπόθεση, για τη διασταύρωση στοιχείων και πληροφοριών, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται από το Μάρτη.

Σύμφωνα με διαρροές από τη γερμανική Δικαιοσύνη, υπάρχουν καταθέσεις, που αναφέρονται σε προμήθειες από τους Γερμανούς, οι οποίες ξεπερνούσαν το 5% του κόστους παραγγελίας, ενώ μόνο για το υποβρύχιο «Παπανικολής» φέρεται να δόθηκαν 10 - 12 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, δυσφορία προκάλεσαν στο εισαγγελικό και δικαστικό σώμα οι επιστολές του προέδρου της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο «Ζήμενς», Σ. Βαλυράκη, με τις οποίες καταλογίζει ευθύνες και υποδεικνύει δικαστικές ενέργειες στους δικαστές, με αφορμή τη διαφυγή στο εξωτερικό του διευθύνοντος συμβούλου της «Ζήμενς», Φόλκερ Γιουνγκ. Στις επιστολές του ο Σ. Βαλυράκης μιλάει για κωλυσιεργία της ελληνικής Δικαιοσύνης, που έχει επιπτώσεις στο κύρος και στην αξιοπιστία της, με την εισαγγελική και δικαστική πλευρά να τον κατηγορεί για απόπειρα να ασκηθεί έλεγχος και εποπτεία στους δικαστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ