Πέμπτη 25 Νοέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Απεργούν οι έκτακτοι αρχαιολόγοι

Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων απαιτώντας: Κατάργηση του περιορισμού του «24μήνου» (που δεν επιτρέπει την εργασία πέρα των 24 μηνών, ακυρώνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα των αρχαιολόγων να εργαστούν ως αρχαιολόγοι).

Κάλυψη των μεγάλων κενών στο προσωπικό του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού και δεδομένου ότι με τη λήξη των συμβάσεων στις 31/10 οι υπηρεσίες, τα μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι απογυμνώθηκαν από το απαραίτητο προσωπικό.

Τήρηση της αρχαιολογικής νομοθεσίας. Να ολοκληρώνονται όλα τα στάδια της έρευνας (συντήρηση, καταγραφή, μελέτη και δημοσίευση των ευρημάτων) και όχι μόνο η ανασκαφή.

Αυτόνομη λειτουργία της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, χωρίς τα δεσμά «Μνημονίων Συνεργασίας & Συναντίληψης», με κύριο σκοπό την επίσπευση των τεχνικών έργων. Να μη θυσιαστεί η πολιτισμική μας κληρονομιά στο βωμό του κέρδους των εργολάβων.

Να μην περιοριστεί ο προϋπολογισμός του υπουργείου Πολιτισμού.

Διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων. Προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εξασφάλιση αξιοπρεπών αποδοχών χωρίς εκχωρήσεις. Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ