Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Σχολή Τυφλών

Motion Team

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, μπροστά στη Σχολή Τυφλών, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και της Ενωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδας «ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΜΠΡΑΪΓ».

Οι συγκεντρωμένοι που απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα περίπου τη λεωφόρο Β. Ολγας ζήτησαν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία - Ειδική Αγωγή και να μετατραπεί η Σχολή Τυφλών σε ένα δημόσιο κέντρο με τη διατήρηση και του προνοιακού της χαρακτήρα με δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και να έχει την ευθύνη της εκπαίδευσης, της στήριξης και της αποκατάστασης των τυφλών της Βόρειας Ελλάδας και των οικογενειών τους. «Εδώ και τώρα δημόσια σχολή - Εκπαίδευση και Πρόνοια για να διατηρηθεί», «Η Πρόνοια δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι με αγώνες καταχτιέται», ήταν δύο από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Επίσης, οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν τους εργαζόμενους, τους ανάπηρους και τις οικογένειές τους σε συναγερμό. «Τα μέτρα που συμφώνησαν η τρόικα με την κυβέρνηση και την ΕΕ μας σπρώχνουν στην εξαθλίωση. Αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που με τη στήριξη της ΝΔ και των κομμάτων της ΕΕ πετσοκόβουν τα δικαιώματά μας. Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Αγωνιστικά διεκδικούμε την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας», τονιζόταν στο κείμενο των διοργανωτών που διαβάστηκε στη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ