Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΠΑΚ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ
Να μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ

Με κεντρικό αίτημα την άμεση μονιμοποίηση όλων των γιατρών που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις σε θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η ΔΗΠΑΚ γιατρών του ΙΚΑ, καλεί όλους τους γιατρούς, να πάρουν μαζικά μέρος, στην πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΠΑΚ γιατρών του ΙΚΑ σημειώνει πως «κανείς γιατρός να μη δεχτεί τα μέτρα της κυβέρνησης που ενισχύουν την επιχειρηματική δράση στην υγεία. Κανείς γιατρός να μη δεχτεί, "τα ελάχιστα πακέτα, παροχών", τη συμμετοχή των ασθενών, στις πληρωμές για φάρμακα, για εξετάσεις και θεραπείες.

Η "ένταξη των υπηρεσιών του ΙΚΑ στο ΕΣΥ", γίνεται στα πλαίσια γενικότερων αντιδραστικών αλλαγών, στο δημόσιο σύστημα υγείας. Τα νοσοκομεία, όπως και οι υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ, τα ΚΥ, τα Δημοτικά ιατρεία, τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, θα λειτουργούν με κριτήριο, να έχουν έσοδα και κέρδη. Θα πουλάνε τις υπηρεσίες τους, στα ασφαλιστικά ταμεία, στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους ιδιώτες. Γι' αυτό και θέλουν γιατρούς με μειωμένα δικαιώματα, με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οι ανατροπές αυτές υπηρετούν το στόχο της κυβέρνησης, να μειώσει δραστικά τις κρατικές δαπάνες στην υγεία και στην ασφάλιση, για να εξασφαλίσει νέα κέρδη στους επιχειρηματίες».

Επίσης, καλεί τους γιατρούς του ΙΚΑ «να συμπορευτούν μαζί με το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Να δυναμώσουν και να ενώσουν τη πάλη τους με το εργατικό κίνημα για να:

-- Μονιμοποιηθούν όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Να γίνουν προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

- Αποκλειστικά δημόσιο ενιαίο κα δωρεάν σύστημα υγείας με πλήρη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να ενταχθούν όλες οι υπηρεσίες υγείας του ΙΚΑ, σ' αυτό το σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ