Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Απόλυση συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ

Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις
Στιγμιότυπο από τις κινητοποιήσεις
Σε κοινοποίηση απόλυσης του συνδικαλιστή Βασίλη Τριγωνάκη, στελέχους του ΠΑΜΕ και μέλους της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων της «Ολυμπιακής», προχώρησε η εργοδοσία της «OLYMPIC HANDLING» του ομίλου «MIG» του Α. Βγενόπουλου, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, την προηγούμενη Παρασκευή 10 Δεκέμβρη.

Ο συνδικαλιστής όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησε μαζί με τους απολυμένους συναδέλφους του και τις ταξικές δυνάμεις στο στήσιμο επιτροπής αγώνα για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων, καλώντας τους να μη δεχτούν καμία απόλυση και να οργανώσουν τον αγώνα τους. Μάλιστα, ο συνδικαλιστής ήταν παρών, ως μέλος της αντιπροσωπείας της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας την προηγούμενη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, που έγινε παρουσία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Ιωσήφ Μαστραντωνάκη και του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Γκεγκέρογλου.

Η απόλυση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο των απολύσεων που έχει προχωρήσει η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα, φτάνοντας τις 24 πλέον, δηλαδή περίπου το 30% των εργαζομένων!

Ως αιτία της απόλυσης η εργοδοσία επικαλέστηκε το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με αφορμή τις απολύσεις ο Βασίλης Τριγωνάκης με δηλώσεις του στα ΜΜΕ κατήγγειλε τις απολύσεις και απαίτησε την άμεση επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων του, κάτι που όπως λέει η εργοδοσία αντιβαίνει στον εσωτερικό κανονισμό της επιχείρησης που απαγορεύει δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης από τους εργαζομένους της για «εσωτερικά θέματα» της επιχείρησης.

Η απάντηση των ταξικών δυνάμεων ήταν άμεση με κινητοποίηση το Σάββατο το πρωί στο χώρο του αεροδρομίου. Αντιπροσωπεία της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον διευθυντή της επιχείρησης στο Ηράκλειο Κωνσταντίνο Λυμτσιούλη, ο οποίος αποτελεί τον εκπρόσωπο της εταιρείας στο Ηράκλειο, δεν κατάφερε να πάρει καμία απάντηση για την απόλυση του συνδικαλιστή.

Υπόλογοι όμως είναι και η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΠΑΣΚΕ) όταν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της διοίκησης σε πρόταση της ΔΑΣ για κήρυξη απεργίας στην «Olympic Handling» για την ανάκληση των 23 απολύσεων, αλλά και για την απόλυση του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ επειδή έκανε το αυτονόητο να υπερασπιστεί τους συναδέλφους του, η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου - ΠΑΣΚΕ - αρνήθηκε να πάρει απόφαση. Να θυμίσουμε ότι οι απολύσεις ξεκίνησαν από τις 20 Νοέμβρη με 15 εργαζόμενους, ενώ ακολούθησαν άλλες 8.

Με κοινή ανακοίνωση - καταγγελία η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στην «Ολυμπιακή» καταγγέλλουν την τρομοκρατική προσπάθεια απόλυσης του συνδικαλιστή που πρωτοστάτησε στον αγώνα ενάντια στις απολύσεις συναδέλφων του και καλεί όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων για δουλειά με δικαιώματα και ανάκληση όλων των απολύσεων.

Επίσης και η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις απολύσεις στην «Ολυμπιακή» και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά σήμερα στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στη Νομαρχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ