Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
Κινητοποιήσεις των εργαζομένων

Με συμμετοχή στη σημερινή πανεργατική απεργία και νέα απεργία του κλάδου αύριο συνεχίζουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες ενάντια στην πολιτική που προωθεί την ιδιωτικοποίηση και απελευθέρωση των μεταφορών, στην πολιτική που καρατομεί μισθούς και δικαιώματα. Να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία με στάσεις εργασίας (έναρξη βάρδιας έως 9 π.μ. και 9 μ.μ. έως λήξη της βάρδιας), ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ καλούν σε κανονική 24ωρη απεργιακή συμμετοχή. Επίσης, σήμερα και αύριο απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Αύριο αναμένεται να γίνει η γενική συνέλευση για τον προγραμματισμό της παραπέρα δράσης των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ. Η συνέλευση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στην επισκευαστική βάση του Πειραιά (Παρνασσού 6).

Οι ταξικές δυνάμεις συνολικά στις συγκοινωνίες έχουν καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και την επόμενη βδομάδα: Τη Δευτέρα 20 Δεκέμβρη στάσεις εργασίας στην αρχή και τη λήξη της βάρδιας, την Τρίτη 21 Δεκέμβρη στάση εργασίας 11 π.μ.-4 μ.μ., την Τετάρτη 22 Δεκέμβρη 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 23 Δεκέμβρη όπως τη Δευτέρα και την Παρασκευή 24 Δεκέμβρη όπως την Τρίτη και πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης. Καλούν σε κλιμάκωση του αγώνα και συντονισμό της δράσης με το σύνολο των εργαζομένων για να δοθεί ενιαία αγωνιστική απάντηση στην ενιαία επίθεση που δέχονται. Να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις και στις μειώσεις μισθών, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση. Για ενιαίο κρατικό φορέα συγκοινωνιών - λαϊκή περιουσία, που θα λειτουργεί στο πλαίσιο μιας κεντρικά σχεδιασμένης λαϊκής οικονομίας και θα υπηρετεί τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι του κεφαλαίου και άλλα.

Η πρόταση των ταξικών δυνάμεων για τις κινητοποιήσεις έγινε χτες δεκτή από τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων στα τρόλεϊ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ