Τετάρτη 29 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πιέζει για μεγαλύτερο τσάκισμα του λαού

Σιγοντάροντας επί της ουσίας την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ κλιμακώνει την άσφαιρη κριτική της προς την κυβέρνηση στο ότι ακολουθεί μια «αναποτελεσματική πολιτική», την οποία και η ίδια στηρίζει, ψηφίζοντας σωρηδόν τα αντιλαϊκά νομοσχέδια στη Βουλή.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας της ΝΔ Ν. Μηταράκης, μιλώντας χτες στον «ΦΛΑΣ», υπερασπίστηκε τις αντιδραστικές αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει ταχθεί από το 2010 στην ανάγκη να πάρουμε διαρθρωτικές αλλαγές και να τις πάρουμε νωρίς, αντί να προχωρήσουμε σε μόνο φορολογικά μέτρα και σε περικοπές μισθών και συντάξεων». Παραδέχτηκε δηλαδή ότι κάθε άλλο παρά διαφωνεί με τη φοροεπιδρομή και τις περικοπές μισθών και συντάξεων και ζητά να συμπληρωθούν από πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα.

Τάχτηκε βεβαίως υπέρ του να ανοίξουν τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα, απ' τη σκοπιά των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου που ορέγεται νέους χώρους για δράση, καθώς όπως είπε «μιλάμε για εκατόν εξήντα επαγγέλματα, στα οποία υπάρχουν γύρω στις πέντε - δέκα - δεκαπέντε διατάξεις ανά επάγγελμα, άρα μιλάμε για χίλιες πεντακόσιες - δύο χιλιάδες διατάξεις, που πρέπει να συζητήσουμε, υπάρχουν διατάξεις οι οποίες εμποδίζουν τη λειτουργία της οικονομίας». Στο ίδιο πνεύμα πρόσθεσε: «Επί της αρχής, γενικότερα, η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία (...) η ανάπτυξη της οικονομίας δεν πρέπει να έχει στρεβλώσεις του υγιούς ανταγωνισμού».

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του χρέους ζήτησε προσεκτικές κινήσεις ώστε να μην κινδυνεύσουν οι τράπεζες, καθώς όπως είπε «πρέπει να προσέξουμε την προστασία του συστήματος, γιατί το σύστημα είναι εκεί που οι άνθρωποι έχουν τις καταθέσεις τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ