Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
Στο δρόμο πάνω από 450 εργάτες

Σε κατάληψη του δημαρχείου προχώρησαν οι συμβασιούχοι που θα κάνουν Πρωτοχρονιά χωρίς μεροκάματο

Σε 24ωρη απεργία και κατάληψη του Δημαρχείου προχώρησαν χτες οι συμβασιούχοι του Δήμου Τρικκαίων, διεκδικώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων πολλών μηνών που τους οφείλονται. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν την κατάληψη του αμαξοστασίου του Δήμου, που ξεκίνησαν από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Οι συμβασιούχοι του Δήμου φτάνουν τους 458 και στην πλειοψηφία τους θα χάσουν τη δουλειά τους με την έλευση του νέου έτους, καθώς από αύριο λήγουν οι συμβάσεις τους, ενώ είναι απλήρωτοι από 12 έως 19 μήνες.

Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των δοκιμαζόμενων εργαζόμενων συμβασιούχων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ, καλώντας τους να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα μαζί με όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, για άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την κατοχύρωση του δικαιώματός τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Και υπογραμμίζει: «Σε αυτόν τον πόλεμο που θα γενικευτεί και θα κλιμακωθεί μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική άμυνα και να εξασφαλιστεί σχέδιο νικηφόρας αντεπίθεσης από τους εργαζόμενους, από την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του νομού μας.

Να γυρίσουν για πάντα την πλάτη σ' αυτές τις πολιτικές δυνάμεις και να συμπαραταχθούν με το ΠΑΜΕ στον αγώνα για μια κοινωνία που ο λαός θα είναι στην εξουσία, το δικαίωμα στην εργασία θα είναι κατοχυρωμένο, οι καπιταλιστές θα είναι στα αζήτητα και η οικονομία θα λειτουργεί προς όφελος των παραγωγών του κοινωνικού πλούτου».

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

«Να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Δήμου Τρικκαίων και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχετική Ερώτησή του, προς τον υπουργό Εσωτερικών που κατέθεσαν οι βουλευτές Αντ. Σκυλλάκος, Απ. Νάνος και Γ. Μαυρίκος.

«Η εξέλιξη αυτή - τονίζεται - επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τα τραγικά και επικίνδυνα αποτελέσματα που έχει για τους εργαζόμενους στους Δήμους η ακολουθούμενη διαχρονικά πολιτική των κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ). Σύμμαχοι της Κυβέρνησης αναδείχθηκαν και πάλι οι δημοτικές Αρχές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που συντηρούν το απαράδεκτο καθεστώς των συμβασιούχων και των εργαζομένων μερικής απασχόλησης στους δήμους, που προχωρούν οι ίδιοι σε αλλεπάλληλες απολύσεις συμβασιούχων στις υπηρεσίες τους, υπό την κάλυψη των αντεργατικών νόμων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Η κυβέρνηση, αντί να αντιμετωπίσει επί της ουσίας και σε σταθερή βάση στις αυξημένες ανάγκες σε προσωπικό, με την ουσιαστική και συνεχή χρηματοδότηση των δήμων και με εργα­ζό­με­νους μόνιμους και με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, επιμένει στη λειτουργία των δήμων μέσω ανώνυμων εταιρειών και σε διάφορα προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης.

Η θέση του ΚΚΕ είναι ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση ώστε:

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στο Δήμο Τρικκαίων, να μονιμοποιηθούν όλοι, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους όλα τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η μισθοδοσία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ