Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σκληρή μάχη που εξόπλισε τους εργάτες με νέα πείρα

Ανακοίνωση της «Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών» για την πρόσφατη μάχη των αρχαιρεσιών

«Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, η ανάδειξη σε ισχυρή πλειοψηφία των ταξικών δυνάμεων του συνδυασμού της "Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών" (ΑΕΜ) είναι μια σημαντική νίκη των ίδιων των μεταλλεργατών. Αυτή η νίκη είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη όχι μόνο για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, όχι μόνο για να συνεχίσουμε το ίδιο αποφασιστικά του αγώνες μας, αλλά για να οργανωθούμε σε καλύτερη βάση, ρίχνοντας όλες μας τις δυνάμεις στην ανασύνταξη του κινήματος στο δρόμο της αντεπίθεσης μέχρι την τελική νίκη». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε προς τον κλάδο η ΑΕΜ, με αφορμή την ολοκλήρωση των εκλογών για την ανάδειξη νέας διοίκησης που ολοκληρώθηκαν την περασμένη βδομάδα.

«Οι εκλογές - συνεχίζει η ΑΕΜ - έγιναν σε πραγματικά αντίξοες συνθήκες. Οι μεταλλεργάτες ταυτόχρονα με την ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος κάθε κατάκτησης της εργατικής τάξης, είχαν να αντιμετωπίσουν τους μηχανισμούς της εργοδοσίας, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Το μεροκάματο βρίσκεται με τρομακτική δυσκολία. Μεγάλο μέρος των συναδέλφων έχει κομμένο ρεύμα - νερό - τηλέφωνο. Πατώντας πάνω σε αυτό το έδαφος οι δυνάμεις ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, από κοινού με μεγαλοστελέχη των επιχειρήσεων, κατέβαλαν κάθε προσπάθεια να αλλάξουν την ταξική πορεία του Συνδικάτου, τη συσπείρωσή του στο ΠΑΜΕ, να το "μαντρώσουν" στη γραμμή της υποταγής στο κεφάλαιο, που ακολουθεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να το μετατρέψουν σε εργοδοτικό, να πάρουν πίσω κατακτήσεις. Με όπλα τους τη λάσπη εναντίον της ΑΕΜ, της πλειοψηφίας δηλαδή της διοίκησης του Συνδικάτου, τη συκοφαντία των αγώνων που οργάνωσε, ότι αυτοί τάχα φταίνε που δεν έρχονται δουλειές στη Ζώνη, τα ψέματα ότι η κρίση είναι εικονική και ότι χρειάζεται εργασιακή ειρήνη για να φέρουν καράβια οι εφοπλιστές, επιχείρησαν στην αρχή να δημιουργήσουν αντισύνδεσμο. Αφού δεν το κατάφεραν, στις εκλογές κατέβηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, αυτό της "Εργατικής Ενότητας Μεταλλεργατών" (ΕΕΜ), που είχε την προσωπίδα του τάχα "ανεξάρτητου" και για να προκαλέσουν σύγχυση στους μεταλλεργάτες, η ΠΑΣΚΕ παρουσίασε και δεύτερο "καθαρό" ψηφοδέλτιο».

Οπως αναφέρει η ΑΕΜ στο ψηφοδέλτιο της «Εργατικής Ενότητας Μεταλλεργατών» ήταν «υποψήφιοι και μεγαλοστελέχη της εργοδοσίας»!

Καταγγέλλει ακόμα πως εκπρόσωποι της εργοδοσίας «δημόσια, μπροστά σε κόσμο, προσπαθούσαν να δώσουν χρήματα σε ανέργους προκειμένου να ψηφίσουν το ψηφοδέλτιο της ΕΕΜ. Απειλούσαν και εκβίαζαν τους μεταλλεργάτες ότι αν δεν πάρει την πλειοψηφία το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο, δεν θα ξαναβρούν δουλειά»!

Η ΑΕΜ χαιρετίζει τους μεταλλεργάτες «γιατί δεν υπέκυψαν σε όλες αυτές τις πιέσεις, έδωσαν μάχη παλικαρίσια και με την ψήφο τους απάντησαν ότι θέλουν Συνδικάτο ταξικό, δυνατό όπλο στα χέρια τους για τους νέους ακόμα πιο σκληρούς ταξικούς αγώνες που έρχονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ