Τετάρτη 3 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ποδαρικό με... ντέρμπι

Για δεύτερη φορά σε διάστημα δυο βδομάδων αναμετρούνται Ολυμπιακός και Περιστέρι

Sportidea

Για δεύτερη φορά σε διάστημα δυο βδομάδων αναμετρούνται Ολυμπιακός και Περιστέρι
Το όσο το δυνατόν καλύτερο ποδαρικό για τη νέα χρονιά θα προσπαθήσουν να κάνουν 12 ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν σήμερα στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου, που ανοίγει την αυλαία των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το μπάσκετ. Υπενθυμίζεται ότι και τα έξι παιχνίδια είναι νοκ-άουτ. Αναμφίβολα ο αγώνας που κεντρίζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι αυτός μεταξύ του Ολυμπιακού και του Περιστερίου (21.15 ΑΝΤ1) που αποτελεί τη δεύτερη σε διάστημα δύο εβδομάδων κόντρα των δυο αντιπάλων. Την παραμονή Χριστουγέννων είχαν συναντηθεί για το ελληνικό πρωτάθλημα, όπου η ομάδα των δυτικών συνοικιών είχε πετύχει σπουδαία νίκη επί των «ερυθρολεύκων». Πάντως στο Κύπελλο τα πράγματα και με βάση την παράδοση είναι διαφορετικά, αφού οι Πειραιώτες έχουν 2 στις 2 νίκες απέναντι στους Περιστεριώτες.

Σήμερα οι παίχτες του Ηλία Ζούρου έχουν και ένα λόγο παραπάνω να συνεχίσουν τη νικηφόρα παράδοση. Οπως έδειξαν κόντρα στον Ηρακλή, φάνηκαν να έχουν συνέλθει από την ήττα, ενώ παράλληλα υπάρχει και η αγωνιστική άνοδος του Ντέιβιντ Ρίβερς, καθώς και των Ντε Μιγκέλ, Φέμερλινγκ, που δείχνουν να θυμούνται τον καλό τους εαυτό.

Στο ίδιο διάστημα το Περιστέρι μπορεί να ίδρωσε λίγο παραπάνω, αλλά διατήρησε το αήττητό του εναντίον του Μακεδονικού και του Πανιωνίου, έστω και εάν τη δεύτερη νίκη χρειάστηκε να την πάρει σε «νεκρό χρόνο». Οπως και να έχει όμως, η ψυχολογία των παικτών του Περιστερίου είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, λογικά, δε θα έχουν πρόβλημα οι γηπεδούχοι, πλην μιας περίπτωσης: του Πανιωνίου κατά την επίσκεψή του στην Καισαριανή. Η Νήαρ Ηστ αντιμετωπίζει μεν προβλήματα (θα παρουσιαστεί χωρίς τους Πανταζόπουλο και Παυλίδη), αλλά εναντίον της Δάφνης έδειξε πως έχει τεράστια ψυχικά αποθέματα.

Οσο για τους «κυανέρυθρους», μετά την τρίτη... αυτοκτονία τους σε εκτός έδρας παιχνίδι (Αρης, Ολυμπιακός, Περιστέρι) αυτή τη φορά θέλουν να κάνουν κάτι καλύτερο στην έναρξη της χρονιάς και να εξαλειφτεί η αγωνιστική κάμψη των τελευταίων ημερών.

Κατά τα άλλα, ο Αρης παρόντος του Φόρεστ θα υποδεχτεί το Παλαιό Φάληρο (τη μία εκ των δύο εκπροσώπων της Α2 που προχώρησαν), η ανανεωμένη ΑΕΚ, μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, θα φιλοξενήσει τη Δάφνη που... σκόνταψε στην Καισαριανή. Στη Θέρμη ο ΠΑΟΚ μάλλον θα επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών (μετά την ήττα από τον Ηρακλή), αφού θα τεθεί αντιμέτωπος με το Ηράκλειο, που συνετρίβη στο ΣΕΦ.

Το πρόγραμμα: (Αλεξάνδρειο 17.00) Αρης - Παλαιό Φάληρο, (ΟΑΚΑ 18.00) ΑΕΚ - Δάφνη, (Θέρμη 17.00) ΠΑΟΚ - Ηράκλειο (Νεάπολη 18.00) Λάρισα - Μαρούσι, (Καισαριανής 18.00) Νήαρ Ηστ -Πανιώνιος, (ΣΕΦ 21.15 ΑΝΤ1) Ολυμπιακός - Περιστέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ