Τετάρτη 3 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το φλουρί... στο Καυτατζόγλειο

Ηρακλής και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Sportidea

Ηρακλής και Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς
Και ποιος δε θα 'θελε η πρώτη του αγωνιστική παρουσία στο νέο έτος να συνοδευτεί με νίκη; Ολοι φυσικά, αλλά πιθανότατα μόνο οι 7 από τους «14» μονομάχους της Εθνικής Κατηγορίας θα έχουν σήμερα την ευκαιρία να φύγουν με τους πολύτιμους βαθμούς και να κάνουν μια καλή αρχή.

Στη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος κυριαρχεί η κόντρα του Ηρακλή με τον Ολυμπιακό στη Θεσσαλονίκη (19.00, ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ). Στο «Καυτατζόγλειο» λοιπόν αναμένεται να κορυφωθεί το ενδιαφέρον, αφού τόσο η ανάπαυλα των 15 ημερών όσο και οι πολλές απουσίες στα δύο στρατόπεδα (κυρίως του Ολυμπιακού) καταρρίπτουν τα προγνωστικά. Σκοπός του πρωτοπόρου Ολυμπιακού είναι να κρατήσει το αήττητό του, όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα, αφού στην επιθετική του γραμμή θα παρουσιαστεί αποδεκατισμένος. Χτες, οι Λουτσιάνο, Ζε Ελίας και Αλβες απολογήθηκαν στον Γιώργο Λούβαρη, ενώ ο Τζιοβάνι θα έφτανε στη χώρα μας αργά το βράδυ. Ετσι, και οι τέσσερις δε θα δώσουν σήμερα το αγωνιστικό «παρών», ενώ ο Οφορίκουε είναι πολύ πιθανό να μη συμμετάσχει στην αρχική 11άδα λόγω τραυματισμού. Από την άλλη πλευρά, ο «Γηραιός» θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη που θα τον ανεβάσει ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία, όμως τροχοπέδη στην πλήρη εφαρμογή των πλάνων του Γιάννη Κυράστα αποτελεί ο τραυματισμός του Αντρέα Ράινκε, του οποίου η συμμετοχή στον αγώνα είναι αμφίβολη.

Δύσκολο έργο, ωστόσο, έχει και ο «αιώνιος» αντίπαλος των «ερυθρολεύκων» Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», οι οποίοι βρίσκονται στη Ρόδο, υποδέχονται τη μέχρι στιγμής έκπληξη του πρωταθλήματος και 3ο στη βαθμολογία Ιωνικό (16.00). Το «τριφύλλι» βρίσκεται 4 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και θα τα δώσει όλα προκειμένου να κρατηθεί κοντά στην κορυφή, ενώ οι φιλοξενούμενοι από ό,τι φαίνεται έχουν μάθει στα δύσκολα και θα αποτελέσουν έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Απόντες από την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη θα είναι οι τραυματίες Καραγκούνης, Γκαλέτο, Φλίπσεν και Σόουζα.

Εύκολο χαρακτηρίζεται το σημερινό έργο της ΑΕΚ στο «Νίκος Γκούμας» καθώς οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τον Πανηλειακό (16.00). Οι φιλοξενούμενοι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν εκτός έδρας, ενώ η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με αρκετή επιτυχία το 2000 τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Ντεμπούτο στον πάγκο της Ξάνθης κάνει σήμερα ο Χουάν Ραμόν Ρότσα κόντρα στον Αθηναϊκό (16.00) και σκοπός της ομάδας του είναι να μπει με τους καλύτερους οιωνούς στη νέα χρονιά. Ο αντίπαλος της «ακριτικής» ομάδας Αθηναϊκός, βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού και στόχος του είναι να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Βέβαια, αγωνιστικά δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση καθώς θα λείπουν οι τραυματίες Αλβέρτης, Σίμος και Βάντσικ. Τα άλλα σημερινά παιχνίδια είναι: ΠΑΣ Γιάννενα-Πανιώνιος (17.00 Σούπερσπορτ), Παναχαϊκή-ΟΦΗ (16.00), Καλαμάτα-Αρης (16.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ