Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Να δυναμώσει ο αγώνας για κατάργηση των διοδίων

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη κινητοποίηση ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ για την κατάργηση των διοδίων
Στιγμιότυπο από την πρόσφατη κινητοποίηση ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ για την κατάργηση των διοδίων
Να δυναμώσουν τον αγώνα για την κατάργηση των διοδίων, να γίνει συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς, να παρθούν πρωτοβουλίες καλεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου.

«Κανένα εργαζόμενος δεν μπορεί και δεν πρέπει να ανέχεται τη ληστεία μέσω διοδίων. Να καταργηθούν όλα τώρα! Οι εργαζόμενοι και ο λαός συνολικά έχουμε πληρώσει και εξακολουθούμε να πληρώνουμε πανάκριβα για την ικανοποίηση βασικών αναγκών και αυτονόητων δικαιωμάτων μας. Γιατί είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι προϋποθέσεις σήμερα, να έχουμε δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους, συγκοινωνίες δημόσιες, φθηνές, σύγχρονες. Το δικαίωμά μας αυτό, όμως, όπως και όλα μας τα δικαιώματα και ανάγκες σκοντάφτουν πάνω στα κέρδη των μονοπωλίων και στο σύστημα που τα υπηρετεί. Τα διόδια αποτελούν μέρος του πολέμου που μας έχουν κηρύξει ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΕΕ για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων», σημειώνει η ΟΕΦΣΕΕ ανάμεσα σε άλλα και καταλήγει:

«Μας κοροϊδεύουν όταν λένε πως αυτοί πληρώνουν για να φτιαχτούν οι δρόμοι. Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Δημόσιο, δηλαδή με δικά μας χρήματα. Οι μεγαλοεργολάβοι έχουν ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής και τους δίνεται το δικαίωμα εκμετάλλευσης των οδικών δικτύων για δεκαετίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ