Τετάρτη 19 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ
Καταγγέλλει λαθροχειρία της νέας δημοτικής αρχής

«Φαίνεται ότι στο Δήμο Νίκαιας προετοιμάζεται μεθοδικά το έδαφος για τη φορολογική επίθεση ενάντια στους δημότες, τις κατακτήσεις τους και τους εργαζόμενους του δήμου». Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκαιας - Ρέντη, αποδεικνύοντας τη λαθροχειρία της νέας δημοτικής αρχής του Γ. Ιωακειμίδη, την οποία υιοθέτησε το κρατικό κανάλι, αναπαράγοντας τα χαλκευμένα στοιχεία της.

Συγκεκριμένα, «στις 20 Οκτωβρίου 2010, πριν τις εκλογές, ο ημερήσιος Τύπος παρουσίασε τα χρέη των ΟΤΑ από δάνεια. Η σειρά κατάταξης με χρέη σε εκατομμύρια ευρώ ήταν: Πειραιάς 131 εκατ. ευρώ, Αθήνα 130, Θεσσαλονίκη 75, Μενίδι 55, Μαρούσι 52, Ασπρόπυργος 41, Ρόδος 41, Νίκαια 40,2.

Ο Γ. Ιωακειμίδης και το κρατικό κανάλι, όμως, εμφάνισαν τον Δήμο Νίκαιας στην 3η θέση, ανεβάζοντας τα χρέη του στα 80 εκατομμύρια ευρώ, κάνοντας την εξής λαθροχειρία: Ενώ για τους υπόλοιπους δήμους έλαβαν υπόψη τους μόνο τις δανειακές υποχρεώσεις τους, για το Δήμο Νίκαιας και μόνο για αυτόν στον υπολογισμό του χρέους συμπεριέλαβαν όλες τις υποχρεώσεις. Εκτός από την παραπάνω αριθμητική αλχημεία, όλο το ρεπορτάζ ήταν εστιασμένο στο Δήμο της Νίκαιας».

«Ο σημερινός δήμαρχος, επισημαίνει η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νίκαιας - Ρέντη, έχει ενημερωθεί με ακρίβεια για τα οικονομικά του δήμου και τα στοιχεία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου», τονίζοντας πως «σε κάθε περίπτωση το σύνολο των υποχρεώσεων του Δήμου Νικαίας δεν ξεπερνάει τα 60 εκατ. ευρώ. Είμαστε σε θέση να αποδείξουμε, και είναι γνωστό άλλωστε, ότι αυτό το χρέος μόνο καινούριο δεν είναι. Ο Δήμος Νίκαιας το "κουβαλάει" από το 2002».

«Ο νέος δήμαρχος, τονίζει, αφού στήριξε όλη την προεκλογική του εκστρατεία στα προβλήματα που έφερε στην πόλη ο οικονομικός αποκλεισμός των δήμων, με την αυθαίρετη παρακράτηση και περικοπή πόρων από την κυβέρνηση, αφού συμπεριέλαβε στο συνδυασμό του τους υπεύθυνους για την οικονομική αποτελμάτωση του δήμου την περίοδο 1994-2002, θεωρεί ότι τώρα είναι έτοιμος να στείλει το λογαριασμό στους δημότες».

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού υπενθυμίζει πως οι εργαζόμενοι του δήμου, πριν αποχωρήσει η διοίκηση της «Δημοκρατικής Ενότητας» («Λαϊκής Συσπείρωσης»), είχαν πληρωθεί τους μισθούς, τα δώρα και τις υπερωρίες, πως δεν επέτρεψε καμιά κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, πως ακόμα και την τελευταία στιγμή διεκδίκησε και πήρε έκτακτη οικονομική ενίσχυση, πως στα οκτώ χρόνια της διοίκησής της δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη και καμία άλλη άλλη παροχή στους δημότες και πως πάνω από 300 εργαζόμενοι μονιμοποιήθηκαν, καλεί «το λαό και τους εργαζόμενους της πόλης μας σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ