Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΠΕΡΓΙΑ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Κλιμακώνεται η πάλη ενάντια στην ανεργία

Με νέες κινητοποιήσεις την βδομάδα που έρχεται και 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη, οι μεταλλεργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και όλου του Πειραιά συνεχίζουν τους αγώνες τους για να υπερασπίσουν το αυτονόητο δικαίωμά τους στη δουλειά και όλες τις κατακτήσεις που έχουν αποσπάσει, μέτρα για την πραγματική στήριξη των ανέργων του κλάδου. Οργανωτής της πάλης τους είναι οι ταξικές δυνάμεις της Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών συσπειρωμένες στις γραμμές του ΠΑΜΕ, στην οποία οι μεταλλεργάτες στις πρόσφατες εκλογές, εμπιστεύτηκαν ξανά την απόλυτη πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδικάτου τους.

Ειδικότερα στη συνεδρίαση της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά που έγινε προχτές το βράδυ, αποφασίστηκε η συμμετοχή των μεταλλεργατών στις κινητοποιήσεις για δημόσια δωρεάν Υγεία, που προετοιμάζουν οι ταξικές δυνάμεις και στον Πειραιά με το κλείσιμο την Τετάρτη 26 Γενάρη των ταμείων των νοσοκομείων της περιοχής. Την Πέμπτη 27 του μήνα συνεχίζουν με παύση εργασιών, συγκέντρωση στις 3 το μεσημέρι στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά και πορεία στο ΥΘΥΝΑΛ. Αντίστοιχης μορφής κινητοποίηση θα γίνεται κάθε βδομάδα στα αρμόδια υπουργεία, ενώ σταθμός του αγώνα τους θα είναι η απεργία στις 10 Φλεβάρη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Να σημειωθεί ότι η παράταξη της «Εργατικής Ενότητας Μεταλλεργατών» την οποία συγκροτούν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, Α.Π. (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΑΚΚΕ, εργοδηγοί, καταψήφισε την πρόταση για την 24ωρη απεργία με το γνωστό επιχείρημα περί ...«επαναστατικής γυμναστικής από το ΠΑΜΕ», αλλά και τις κινητοποιήσεις σε εβδομαδιαία βάση, προτείνοντας ... διάλογο με τους αρμόδιους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ