Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ - ΠΑΣΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κοινή δράση για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας

Παράσταση διαμαρτυρίας εμποροϋπαλλήλων και μικρεμπόρων διοργανώνουν τη Δευτέρα 24 Γενάρη στις 9 π.μ. μπροστά στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και η ΠΑΣΕΒΕ, απαιτώντας να σταματήσει κάθε ενέργεια και συζήτηση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που εξυπηρετεί τα σχέδια κυβέρνησης και πολυκαταστημάτων, που θέλουν να τους εξοντώσουν.

Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα 24 Γενάρη η Διοίκηση της ΕΣΕΕ συνεδριάζει με το πρόσχημα της «εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς» και με στόχο την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Με κοινή ανακοίνωσή τους, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων και η Γραμματεία Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΕΒΕ σημειώνουν: «Οι ενέργειες της Διοίκησης της ΕΣΕΕ είναι γνωστό ποιους εξυπηρετούν. Εδώ και 2 δεκαετίες ο ΣΕΛΠΕ, δηλαδή οι μεγαλέμποροι, τα πολυκαταστήματα απαιτούν να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία, οι εργαζόμενοι να μην έχουν δικαιώματα, σταθερό ωράριο, συλλογικές συμβάσεις, συνδικαλιστική οργάνωση.

Αυτός ο ΣΕΛΠΕ, ο νεκροθάφτης του μικρομάγαζου, έχει γίνει ο κύριος συνομιλητής του προεδρείου της ΕΣΕΕ που ως πιστός "υπηρέτης" πρέπει να φέρει εις πέρας το έργο αυτό, αφού δεν το είχε καταφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας. Δε λείπουν ούτε παραπάνω ώρες, ούτε παραπάνω μέρες, ούτε οι Κυριακές από την αγορά. Λεφτά δεν υπάρχουν στις τσέπες των λαϊκών στρωμάτων, γι' αυτό δεν μπαίνει πελάτης στα μαγαζιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ