Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΥΓΕΙΑ
ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η υπαγωγή στο ΚΕΑΤ δε λύνει τα τεράστια προβλήματα

«"Οχι" στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για την Υγεία - Πρόνοια, που κατατέθηκε στη Βουλή. Η δημοσιοποίηση της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης που προβλέπει άρθρο αυτού του νομοσχεδίου, δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να γίνει αποδεκτό ένα νομοσχέδιο που εμπορευματοποιεί την Υγεία και την Πρόνοια στον μέγιστο βαθμό. Αλλωστε η δημοσιοποίηση από μόνη της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην εκπαίδευση των τυφλών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».

Τα παραπάνω υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών (ΕΣΚ Τυφλών) με αφορμή άρθρο του πολυνομοσχεδίου - έκτρωμα του υπουργείου Υγείας που προβλέπει την υπαγωγή της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ), δηλαδή τη μετατροπή της από ΝΠΙΔ σε ΝΠΔΔ υπό την ευθύνη του κράτους.

Η ΣΕΑΑΝ και η ΕΣΚ Τυφλών τονίζουν ότι η θετική εξέλιξη που προέκυψε απ' την πίεση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος δε σημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει πρόθεση να δώσει ολοκληρωμένη λύση στα προβλήματα του χώρου της πρόνοιας και της ειδικής αγωγής. «Η ανεπαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και κτιριακές υποδομές θα συνεχίσουν να υπάρχουν και να οξύνονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, της ΕΕ και της τρόικας. Στρατηγική του ΠΑΣΟΚ ήταν, είναι και θα είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της Πρόνοιας, φροντίδας ή αλληλεγγύης για τους πιο εξαθλιωμένους των συσσιτίων και του εθελοντισμού», υπογραμμίζουν.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της Υγείας-Πρόνοιας θα λυθούν από τη στιγμή που όλα τα ιδρύματα θα περάσουν στην ευθύνη του κράτους, θα υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και επαρκής στελέχωσή τους με μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης στα πλαίσια ενός άλλου αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας- Πρόνοιας με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που θα αξιοποιούν τις κατακτήσεις της επιστήμης και της τεχνολογίας προς όφελος των λαϊκών αναγκών κι όχι της κερδοφορίας του κεφαλαίου», υπογραμμίζουν η ΣΕΑΑΝ και η ΕΣΚ Τυφλών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ