Σάββατο 22 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Αγωνιστική απάντηση

Με την οργάνωση νέων αγώνων απαντούν ναυτεργατικά σωματεία στην απόφαση - πρόκληση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή διατυπώθηκε από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων (ΘΥΝΑΛ) Γ. Διαμαντίδη, στη διάρκεια της προχτεσινής συνέντευξης Τύπου, να κρατήσει σε ισχύ το έσχατο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης σε βάρος των ναυτεργατών μέχρι να υποκύψουν στους εφοπλιστές και να υπογράψουν ΣΣΕ κομμένη στα μέτρα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, εγκαταλείποντας τα «παράλογα - όπως είπε - αιτήματά τους»!

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Ενωση Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ), Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ (ΠΕΣ ΝΑΤ), την Πέμπτη 27 Γενάρη καλούν τους ναυτεργάτες σε σύσκεψη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ και στη συγκέντρωση που θα γίνει αμέσως μετά στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας. Παράλληλα υπογραμμίζουν σε δελτίο Τύπου ότι «μπροστά στην ολοένα κλιμακούμενη αντεργατική επίθεση, η πρόταση του ΠΑΜΕ προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να αποφασίσουν και να προκηρύξουν 24ωρη πανεργατική απεργία στις 10 Φλεβάρη είναι πρόταση πλατιάς στήριξης και κλιμάκωσης της πάλης».

Τα σωματεία ξεκαθαρίζουν σχετικά με την υπογραφή ΣΣΕ ότι: «Με δική μας υπογραφή: Δεν θα διαλύσουμε το ακτοπλοϊκό δίκτυο συγκοινωνιών με την κατάργηση της 10μηνης επάνδρωσης και δρομολόγησης των ακτοπλοϊκών πλοίων. Δεν θα δεχτούμε το διωγμό άμεσα πάνω από 4.500 ναυτεργατών με συγκροτημένα δικαιώματα. Δεν θα δεχτούμε την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας σε τρίτες χώρες και διεθνή συνεκμετάλλευση. Δεν θα δεχτούμε πάγωμα μισθών, συντάξεων, διάλυση του ΝΑΤ, της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ