Τρίτη 9 Γενάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Βασανιστήρια στις φυλακές; Η κυβέρνηση διαψεύδει

ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ.- «Πλήρως αβάσιμα», χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, κ. Χικμέτ Σάμι Τουρκ, δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων, που ανέφεραν ότι οι πολιτικοί κρατούμενοι στη διάρκεια και μετά τη διαμεταγωγή τους στις νέες φυλακές τύπου F βασανίστηκαν και δεν τους προσφέρθηκε καμία ιατρική βοήθεια.

Ο κ. Τουρκ κατηγόρησε «τους τρομοκράτες» - πολιτικούς κρατούμενους - ότι «εξανάγκασαν συγκρατούμενούς τους να αρχίσουν απεργία πείνας» (!) και τους απέτρεψαν «από το να δεχτούν βοήθεια, όταν η κατάστασή τους κατέστη κρίσιμη» (!). Οσο κι αν ακούγονται απίστευτοι οι ισχυρισμοί, ο υπουργός τούς επαναλαμβάνει (όπως έλεγε κι ο Γκαίμπελς, αν επαναλάβεις κάτι αρκετές φορές, όλο και κάτι θα μείνει)...

Για άλλη μια φορά, ο υπουργός κάλεσε τις οικογένειες των απεργών πείνας, που συνεχίζουν ως τα σήμερα τη διαμαρτυρία τους, σχεδόν ένα μήνα μετά την επιχείρηση Επιστροφή στη Ζωή, να τους πιέσουν και να τους πείσουν να σταματήσουν. Τέλος, διαψεύδοντας και πάλι όλα τα σχετικά ρεπορτάζ, ο κ. Τουρκ ισχυρίστηκε ότι οι επισκέπτες στις φυλακές «δέχονται κάθε είδους βοήθεια»!

Επίθεση κατά αστυνομικών

Δύο οπλοφόροι που φορούσαν μάσκες του σκι άνοιξαν πυρ τις πρώτες πρωινές ώρες χθες εναντίον οχήματος που μετέφερε αστυνομικούς στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, τραυματίζοντας έναν στο πόδι, μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατόλια, το αυτοκίνητο, με τέσσερις αστυνομικούς, εκτελούσε περιπολία στη φτωχογειτονιά Οκμεϊντάνι, όταν δέχτηκε την επίθεση. Οι τρεις άλλοι αστυνομικοί δεν έπαθαν τίποτε.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, οι δύο άνδρες άνοιξαν πυρ από κοντινή απόσταση ταυτόχρονα, από τα δεξιά και τα αριστερά, καθώς το αυτοκίνητο περνούσε, και διέφυγαν πεζή.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, ωστόσο η αστυνομία θεωρεί βέβαιο ότι πρόκειται για ενέργεια του Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος/Μετώπου (DHKP/C).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ