Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Στις 23 Φλεβάρη κανείς για μάθημα

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία με το ΠΑΜΕ απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

«Στις 23 Φλεβάρη κανείς για μάθημα. Ολοι στην απεργία με το ΠΑΜΕ. Ολοι στις 11.00 στην Ομόνοια» σημειώνεται στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με το οποίο καλεί τους φοιτητές και σπουδαστές σε προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στα Χαυτεία. Καλεί, παράλληλα, σε οργάνωση της απεργίας, σημειώνοντας: «Προσπερνάμε τους αρνητικούς συσχετισμούς στους συλλόγους. Σε αυτές τις συνθήκες, μέσα στην εξεταστική, παίρνουμε αποφάσεις, οργανώνουμε κινητοποιήσεις, συμμετέχουμε στην απεργία»!

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΝΔ, τρόικα, ΕΕ μας ετοιμάζουν μαύρο μέλλον! Η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο: Οι αυξήσεις σε εισιτήρια, τρόφιμα, νοίκια τσακίζει εμάς και τις οικογένειές μας, ιδιαίτερα τα παιδιά που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους. Οι περικοπές στη φοιτητική μέριμνα θα συνεχιστούν. Είναι χαρακτηριστικό: Για την παιδεία, η χρηματοδότηση είναι μικρότερη κατά 2 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2010. Χτύπησαν τις συλλογικές συμβάσεις, ενώ με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και τις υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις πετάνε στο δρόμο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, χτυπούν όσους πίστευαν ότι θα τα βγάλουν πιο εύκολα πέρα».

Ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης

Το Μέτωπο Αγώνα σημειώνει ότι «μέχρι το Μάρτη θα καταθέσει η κυβέρνηση το "μνημόνιο της Παιδείας". Με το νέο νόμο-πλαίσιο μετατρέπουν τα ιδρύματα σε επιχειρήσεις. Ανοίγει ο δρόμος για να μπουν τα δίδακτρα. Καταργούν τη φοιτητική μέριμνα και συρρικνώνουν τις υποδομές. Τα προγράμματα σπουδών γίνονται μενού χωρίς καμία συνοχή. Τα ΤΕΙ γίνονται ΙΕΚ. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις αναδιαρθρώσεις. Πλευρά αυτών είναι και η κατάργηση του ασύλου, που τις τελευταίες μέρες κουβεντιάζεται από τη μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. και συγκροτήματα του Τύπου.

Καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές να μπουν εμπόδιο στους σχεδιασμούς της μαύρης συμμαχίας για τους μετανάστες και το άσυλο που αποκαλύφθηκαν με τα γεγονότα στη Νομική. Η κυβέρνηση αξιοποίησε και αξιοποιεί τα γεγονότα στη Νομική για να νομιμοποιήσει το αντιμεταναστευτικό θεσμικό της πλαίσιο. Να ανοίξει το δρόμο για την κατάργηση του ασύλου, να εγκατασταθεί η αστυνομία στα ιδρύματα. Στα ΑΕΙ - ΤΕΙ επιχειρήσεις δε χωράει άσυλο!

Οι ομάδες που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και τα στελέχη των ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που οδήγησαν τους μετανάστες στην Νομική, έχουν βαριές ευθύνες. Πάτησαν πάνω στη διαλυτική κατάσταση που μαζί με ΠΑΣΠ - ΔΑΠ έχουν επιβάλει στους φοιτητικούς συλλόγους και έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση να ξετυλίξει την προβοκάτσια ενάντια στο άσυλο και τους μετανάστες. Με τη στάση τους εξέθεσαν τους μετανάστες στην αντίδραση, στα κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται, έδωσαν πάτημα να καλλιεργηθεί ο ρατσισμός.

Απαιτούμε: Αμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των μεταναστών. Η λύση του προβλήματος υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών δεν είναι μόνο ζήτημα ανθρωπιάς, αλλά είναι προς το συμφέρον όλων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ