Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΑΠΕΡΓΙΑ 23 ΦΛΕΒΑΡΗ 2011
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σχέδιο για να φτάσει παντού το κάλεσμα αγώνα

Σύσκεψη διοργανώνει αύριο η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ

Οι εξελίξεις στην Υγεία είναι χαρακτηριστικές για το πόσο στοχοποιούνταιακόμα και στοιχειώδη δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, επιβάλλοντας τη συμμετοχή όλων στην απεργία μαζί με το ΠΑΜΕ
Οι εξελίξεις στην Υγεία είναι χαρακτηριστικές για το πόσο στοχοποιούνταιακόμα και στοιχειώδη δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας, επιβάλλοντας τη συμμετοχή όλων στην απεργία μαζί με το ΠΑΜΕ
Με στόχο να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε εργασιακό χώρο, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη δραστηριότητά τους μπροστά στην απεργία στις 23 Φλεβάρη. Η ανάγκη να ενημερωθεί κάθε εργάτης και εργάτρια προκειμένου να συμμετέχει ενεργά, όχι μόνο στην ίδια την απεργία, αλλά και στην προετοιμασία της, αποτυπώνεται στο σύνολο των δραστηριοτήτων των ταξικών δυνάμεων. Ζητήματα αιχμής μπροστά στην απεργία είναι το σύνολο της αντεργατικής και αντιλαϊκής επίθεσης, που αγγίζει απ' τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και φτάνει μέχρι και τα θέματα της Υγείας και της Παιδείας.

Πλατιά σύσκεψη διοργανώνει αύριο Πέμπτη στις 6.30 το απόγευμα η Γραμματεία ΠΑΜΕ Πειραιά στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, καλώντας διοικητικά συμβούλια σωματείων, παρατάξεις και εργαζόμενους να συζητήσουν και να καθορίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν στην περιοχή του πρώτου λιμανιού της χώρας το επόμενο διάστημα μέχρι την απεργία στις 23 Φλεβάρη.

Στην προχτεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κατάρτισε πρόγραμμα δράσης μπροστά στην απεργία. Συγκεκριμένα, αύριο Πέμπτη 3 Φλεβάρη και ώρα 6 μ.μ., θα γίνει πλατιά σύσκεψη σωματείων, κλαδικών και επιχειρησιακών εμπορίου - υπηρεσιών, όπου και θα αποφασιστούν οι παρεμβάσεις μέχρι την ημέρα της απεργίας. Επιπλέον, την Κυριακή 6 Φλεβάρη στις 6 μ.μ., το επιχειρησιακό σωματείο του LIDL πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση μπροστά στην απεργία.

Σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων στον κλάδο του Φαρμάκου έγινε προχτές στα γραφεία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του ΔΣ της Ομοσπονδίας. Με αιχμή την πάλη για την υπογραφή ΣΣΕ, για την Κοινωνική Ασφάλιση και για φάρμακο κοινωνικό αγαθό ενταγμένο σε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, κατέληξαν σε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία και συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 Φλεβάρη. Αναδείχθηκε η ανάγκη να δοθεί βάρος σε Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς για την καλή προετοιμασία της απεργίας.

Επιπλέον, σήμερα:

  • Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής πραγματοποιεί Γενική Συνέλευση, στις 7 μ.μ. στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας (Χαριλάου 30).
  • Στην Πάτρα, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ οργανώνουν πλατιά σύσκεψη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού, στην πλατεία Ελευθερίας.
Ιδιαίτερο βάρος στους μετανάστες

Την ίδια στιγμή οι ταξικές δυνάμεις επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την απεργιακή μάχη για να σημειωθούν νέα βήματα στην ενίσχυση της συντονισμένης ταξικά προσανατολισμένης πάλης ντόπιων και μεταναστών εργατών. Ετσι, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Γραμματεία Λάρισας του ΠΑΜΕ απηύθυνε κάλεσμα στους εργαζόμενους να παλέψουν διεκδικώντας λύσεις για τα προβλήματα των μεταναστών. Επισημάνθηκε μεταξύ άλλων ότι η κύρια ευθύνη για την ταξική ενότητα ανήκει στην εργατική τάξη της χώρας, στις ταξικές δυνάμεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καθημερινή μάχη για την επιτυχία της απεργίας (2011-02-15 00:00:00.0)
Σχεδιάζουν την απεργία εργάτη τον εργάτη (2011-02-01 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη (2010-02-18 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη (2010-01-20 00:00:00.0)
Ενταση της δραστηριότητας στα συνδικάτα (2005-02-22 00:00:00.0)
Ολες οι δυνάμεις για την οργάνωσή της (2005-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ