Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Ο «διάλογος» είναι εργαλείο της επίθεσης

Με τις ψήφους των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ εγκρίθηκε χτες το ν/σ από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Προκλητική επίθεση κατά του προέδρου των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ εξαπέλυσε χτες η κυβέρνηση και στη Βουλή, με τον υπουργό Μεταφορών Δ. Ρέππα να συνεπικουρείται και από τη ΝΔ, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ακρόασης φορέων για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις αστικές συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ Α. Σταματόπουλος κατήγγειλε ότι η διοίκηση του ΜΕΤΡΟ απειλεί τους εργαζόμενους ότι όποιος απεργήσει θα απολυθεί και είπε: «Αποχωρώ γιατί δεν μπορώ να μιλήσω με το μαχαίρι στο λαιμό, θα καταθέσω υπόμνημα με τις θέσεις μας και θα πάω να περιφρουρήσω την απεργία των εργαζομένων».

Η τοποθέτηση του συνδικαλιστή προκάλεσε την επίθεση του Δ. Ρέππα, που ισχυρίστηκε ότι αποτελεί «βαρύτατη προσβολή προς το Κοινοβούλιο και τα κόμματα» ο δε πρόεδρος της Επιτροπής Α. Μακρυπίδης έσπευσε να πει ότι «εδώ είναι Βουλή και δεν απειλείστε από κανέναν». Την επίθεση σιγόνταρε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας το συνδικαλιστή για «θεατρινισμούς» και για «τσαμπουκά».

Παρεμβαίνοντας ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι η στάση των εργαζομένων «είναι αξιοπρεπής ακόμα και αν σοκάρει τους "καθωσπρέπει" που διυλίζουν τον κώνωπα». Κατήγγειλε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια σειρά από κλιμακούμενες απειλές και τόνισε ότι ο διάλογος είναι «το βελούδινο γάντι μιας ατσάλινης αντεργατικής πολιτικής».

Παράλληλα σε νέα επίθεση κατά όσων αγωνίζονται κατά της αύξησης των εισιτηρίων και των διοδίων αλλά και κατά των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς προχώρησε χτες ο υπουργός Υποδομών Δ. Ρέππας κατά την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Ο υπουργός έκανε λόγο για «τζαμπατζήδες», η στάση των οποίων αποτελεί δολιοφθορά και υπονομεύει και στρέφεται εναντίον των εργαζομένων στις συγκοινωνίες. Με τη στάση τους ισχυρίστηκε προκλητικά ότι θα αυξηθούν τα ελλείμματα τα οποία ή θα πληρώσουν όλοι οι Ελληνες ή θα αυξηθεί και άλλο το κόμιστρο. Προανήγγειλε δε «πρωτοβουλία» της κυβέρνησης τόσο για τα εισιτήρια όσο και τα διόδια, λέγοντας ότι όποιοι κινητοποιούνται στην ουσία λένε «δεν πληρώνω εγώ για να πληρώσει για εμένα κάθε άλλος Ελληνας».

Αναφερόμενος στις απεργίες που γίνονται στα μέσα μεταφοράς είπε ότι «όλοι πρέπει να δείξουμε ευθύνη» και πρόσθεσε ότι «όλοι κάτι χάνουν», ενώ για τις μετατάξεις ανέφερε ότι «ξεβολεύουν κάποιους». Κάλεσε ουσιαστικά τους απεργούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας ότι «πρέπει να σεβόμαστε τους κανόνες όπως τις αποφάσεις της δικαιοσύνης», ενώ απείλησε τους απεργούς «να μη δείχνουν τη γροθιά τους στην ελληνική κοινωνία».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική συμμετοχή στην απεργία (2011-07-19 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2011-02-19 00:00:00.0)
Ανοίγουν πανελλαδικά διόδια και ακυρωτικά μηχανήματα (2011-02-16 00:00:00.0)
Παράνομη είναι η απαγόρευση της απεργίας (2011-02-02 00:00:00.0)
Διά πυρός και σιδήρου (2010-12-14 00:00:00.0)
Επόμενος στόχος οι αστικές συγκοινωνίες (2010-10-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ