Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΡΤΗ
Ενταση της δραστηριότητας στα συνδικάτα

Με πλατιές συσκέψεις σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις «χτίζουν» την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης

Με την πλατιά σύσκεψη συνδικαλιστών, σωματείων και Συνδικάτων που διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, σήμερα Τρίτη 22 Φλεβάρη στις 7 μ.μ. στον 1ο όροφο του ΕΚΘ, αλλά και με τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΕΚΙΔΕ, που θα οριστικοποιήσει την κήρυξη απεργίας για τις 17 Μάρτη, οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν συνέχεια στην προσπάθεια να απλωθεί το απεργιακό κάλεσμα σε όσο το δυνατόν περισσότερους κλάδους και χώρους δουλιάς.

Στη Θεσσαλονίκη ήδη πολλά πρωτοβάθμια σωματεία προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες να πραγματοποιήσουν συνεδριάσεις των ΔΣ και Γενικές Συνελεύσεις, ώστε η υπόθεση της μάχης για την επιτυχία της απεργίας να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων. Παράλληλα, ήδη τα σωματεία που αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργία, από αύριο ξεκινούν περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς. Αντίστοιχη είναι η προσπάθεια που καταβάλλεται από τις ταξικές δυνάμεις και στους άλλους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις Σέρρες, τα Σωματεία Μετάλλου και Μουσικών αποφάσισαν ήδη και καλούν σε απεργία στις 17 του Μάρτη και συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης. Τις επόμενες μέρες και άλλα σωματεία αναμένεται να πάρουν ανάλογες αποφάσεις, παρά τις προσπάθειες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ να εμποδίσουν τη συστράτευση των εργαζομένων στο δρόμο του αγώνα κάτω από το πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στην απολογιστική συνέλευση του ΕΚ Σερρών, οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες αρνήθηκαν να θέσουν σε συζήτηση την πρόταση που κατέθεσε προς το Σώμα ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία.

Αύριο, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη σωματεία, συνδικαλιστές και φορείς της πόλης, στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του θεάτρου του ΕΚΠ, ενώ ενθαρρυντικά για την έκβαση της απεργιακής μάχης είναι τα αποτελέσματα των συσκέψεων που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης.

Χτες, συνεδρίασε η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας με τη συμμετοχή των προέδρων και άλλων συνδικαλιστικών στελεχών όλων των παραρτημάτων και συζήτησε οργανωτικά μέτρα για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας στον κλάδο. Τα Παραρτήματα του Συνδικάτου προγραμματίζουν τις επόμενες μέρες συσκέψεις με οικοδόμους στις συνοικίες, ενώ καταρτίζουν και το πρόγραμμα των εξορμήσεων στα εργοτάξια και τα γιαπιά της περιοχής ευθύνης τους.

Η ΟΕΚΙΔΕ θα πραγματοποιήσει τρεις περιφερειακές συσκέψεις εκλεγμένων συνδικαλιστών από τα εργοστάσια των κλάδων, το Σάββατο 26 Φλεβάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 27 Φλεβάρη στην Κομοτηνή. Τα ιδιαίτερα προβλήματα κάθε κλάδου δένονται με το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΠΑΜΕ και η απεργία στις 17 Μάρτη αποκτά χαρακτήρα ολομέτωπης σύγκρουσης με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Μέχρι το τέλος της βδομάδας σε πλατιές συσκέψεις καλούν ακόμα η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, την Πέμπτη 24 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Χανίων και η Γραμματεία Λασιθίου του ΠΑΜΕ, την Παρασκευή 25 Φλεβάρη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου στον Αγιο Νικόλαο.

  • Γενική συνέλευση για το συντονισμό της δράσης των εργαζομένων για την απεργία στις 17 Μάρτη, αλλά και για άλλα εργασιακά και ασφαλιστικά ζητήματα οργανώνει την Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005 το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Αναρρωτηρίων, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Επαγγελμάτων. Η γενική συνέλευση θα γίνει στις 4 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ' Σεπτεμβρίου και Μάρνη 2ος όροφος). Θα συζητηθούν ακόμα, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ) για το 2005 και θα γίνουν εκλογές για την εκπροσώπηση στη ΓΣΕΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ