Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΕΒΑΘ
Αυτή η πολιτική τσακίζει τους συνεταιρισμούς

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον Περισσό

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό
Οι εργαζόμενοι στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις της Ξάνθης, αντιλαμβάνονται πλέον πως το δικαίωμά τους στη δουλιά, χτυπάει πάνω στα συμφέροντα της ΑΤΕ και στην πολιτική εκποίησης των Συνεταιριστικών επιχειρήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη προς όφελος των ντόπιων και ξένων πολυεθνικών συμφερόντων. Αυτό αναδείχτηκε μέσα από τη συνάντηση που είχαν χτες το πρωί με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στον Περισσό, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιούν με τα κόμματα προκειμένου να βρουν στήριξη στον αγώνα για τη διασφάλιση της δουλιάς τους και την επιβίωση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Η αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, της Ομοσπονδίας συνεταιριστικών οργανώσεων (ΟΣΕΓΟ) και πρωτοβάθμιων σωματείων της Ξάνθης, συναντήθηκε με τον Γ. Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και το Γιάννη Σφυρή, υπεύθυνο του αγροτικού τμήματος. Συζήτησαν τις εξελίξεις στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής στους συνεταιρισμούς και τους εργαζόμενους. Με ιδιαίτερη ένταση τέθηκε το πρόβλημα των 150 εργαζομένων της ΣΕΒΑΘ που επί 7 μήνες είναι απλήρωτοι και αυτή την περίοδο βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δυσοίωνο όμως φαίνεται πως είναι το μέλλον και των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ αφού καιρό τώρα φαίνεται πως η ΑΤΕ επιδιώκει να βάλει στο χέρι την πλειοψηφία των μετοχών για να μπορέσει στη συνέχεια να την ξεπουλήσει σε γνωστή πολυεθνική εταιρία.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα του συντονισμού της δράσης της εργατικής τάξης και της μικρομεσαίας αγροτιάς, διαβεβαίωσε για τη στήριξη του Κόμματος στον αγώνα των εργαζομένων στη ΣΕΒΑΘ, που παραμένουν απλήρωτοι για 7 μήνες. Εξέφρασε τις θέσεις του Κόμματος ενάντια στις απολύσεις, στο κλείσιμο και την ιδιωτικοποίηση των συνεταιριστικών επιχειρήσεων, για τη στήριξη των συνεταιρισμών, την εναντίωσή του στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και στη λειτουργία της με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Σημείωσε τις αρνητικές συνέπειες της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, γενικά της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ στη μικρομεσαία αγροτιά, τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την όξυνση των προβλημάτων και ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για την αναγκαιότητα του παραγωγικού συνεταιρισμού στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας που αποτελεί τη διέξοδο ανάπτυξης προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργάτες και αγρότες κόντρα στην ιδιωτικοποίηση (2010-07-21 00:00:00.0)
Απεργιακό «όχι» στο ξεπούλημα (2008-02-06 00:00:00.0)
Επερώτηση για τις συνεταιριστικές οργανώσεις (2008-02-02 00:00:00.0)
Σε κίνδυνο τα συνεταιριστικά εργοστάσια ΣΕΒΑΘ και ΣΕΚΑΠ (2007-12-19 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στη γέφυρα του Νέστου (2005-03-01 00:00:00.0)
Απλήρωτοι στη ΣΕΒΑΘ (2005-02-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ