Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ»
Διεκδικητικά στη στάση εργασίας και στις πορείες

Την ερχόμενη Πέμπτη η πεντάωρη στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία

Η ΝΔ εφαρμόζει τους νόμους ιδιωτικοποίησης της Υγείας του ΠΑΣΟΚ, παίρνει μέτρα, όπως οι συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα για τα κρεβάτια των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, και χρησιμοποιεί, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, το δημόσιο σύστημα ως μοχλό συγκέντρωσης των κερδών στα χέρια των κλινικαρχών, των ασφαλιστικών εταιριών και των εργοδοτών.

Τα παραπάνω τονίζει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» (ΑΣΥ) που παλεύει μέσα απ' τις γραμμές του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της για την πεντάωρη στάση εργασίας που θα γίνει μεθαύριο στα δημόσια νοσοκομεία. «Οι συμβιβασμένες ηγεσίες στην ΑΔΕΔΥ και στην ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) συμφωνούν με τη βασική γραμμή της αντιλαϊκής πολιτικής, γι' αυτό και το διεκδικητικό πλαίσιο που προτείνουν βρίσκεται σε απόσταση, ακόμα και σε αντίθεση, με τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων» υπογραμμίζει η ΑΣΥ και προτείνει για διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας με πλήρη χρηματοδότηση απ' τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες με την ταυτόχρονη κατάργηση των νοσηλίων και των εισφορών. Επίσης διεκδικεί αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, με κατώτερο βασικό μισθό 1.200 ευρώ για τους εργαζόμενους και κατώτερο βασικό μισθό 1.600 ευρώ για τους ειδικευόμενους γιατρούς.

Η ΑΣΥ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας, στις συγκεντρώσεις και πορείες. Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 10.30 π.μ., και στη Θεσσαλονίκη, στην Καμάρα, επίσης ώρα 10.30 π.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ