Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Δεν αφορά μόνο τους εργάτες στο έργο

Δυναμική συγκέντρωση χτες στο εργοτάξιο

Με δυναμική αγωνιστική συγκέντρωση ξεκίνησαν χτες τις κινητοποιήσεις τους οι 180 εργαζόμενοι του εργοταξίου της Δρακότρυπας, που έμειναν χωρίς δουλιά από την περασμένη βδομάδα, και οι φορείς της Καρδίτσας. Συμμετέχοντας μαζικά στη συγκέντρωση που έγινε το πρωί στο χώρο του εργοταξίου, διαμήνυσαν στην κυβέρνηση την απόφασή τους να εντείνουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας τη συνέχιση του έργου και συνολικότερα όλων όσα προβλέπονται για την εκτροπή του Αχελώου και να ξαναπιάσουν δουλιά.

Οπως τόνισε, δε, μιλώντας στη συγκέντρωση ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, αυτός ο αγώνας δεν πρέπει να είναι υπόθεση μόνο των φορέων και του λαού της Καρδίτσας, αλλά όλων των Θεσσαλών, καθώς το πρόβλημα και η ανάγκη επίλυσής του τους αφορά όλους. Μίλησαν, επίσης, εκπρόσωποι των εργαζομένων, του Εργατικού Κέντρου, ο νομάρχης Καρδίτσας Β. Αναγνωστόπουλος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρ. Τέγος κ.ά.

Συνεχίζοντας τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι του εργοταξίου της Δρακότρυπας, που έμειναν άνεργοι ύστερα από την απόφαση της κοινοπραξίας εταιριών να σταματήσουν οι εργασίες στο έργο, επικαλούμενη οικονομικές εκκρεμότητες που έχει με το ΥΠΕΧΩΔΕ, την Παρασκευή 25 Φλεβάρη θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στα πλαίσια της πανελλαδικής παναγροτικής κινητοποίησης της ΠΑΣΥ. Επίσης, στις 28 Φλεβάρη θα μεταβούν με πούλμαν στην Αθήνα και θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο ΥΠΕΧΩΔΕ, απαιτώντας από την πολιτική ηγεσία συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εκτροπή του Αχελώου και τις σχετικές χρηματοδοτήσεις.

Το θέμα στη Βουλή

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Θεσσαλίας που βρίσκονται ήδη σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας την άμεση συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου της εκτροπής του Αχελώου, μετέφερε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ, Τάκης Τσιόγκας.

Απαντώντας αναφορικά με τις καθυστερήσεις του έργου στη σήραγγα της Δρακότρυπας από την ανάδοχο εταιρία, ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, υποστήριξε ότι το υπουργείο «απέρριψε την αίτηση διακοπής» που είχε υποβληθεί, ενώ «εγκρίθηκαν οι πιστώσεις πληρωμής» προς τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δε δικαιολογείται η όποια διακοπή ή απόλυση εργαζομένου».

Παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας ανησυχούν, σημείωσε ανταπαντώντας ο βουλευτής του ΚΚΕ, θυμίζοντας ότι «πέρασαν 8 χρόνια από τη δημοπράτηση του έργου κι ακόμη είμαστε στη μέση», ενώ «υπάρχει έντονη ανησυχία σε όλη τη Θεσσαλία γιατί είναι έργο ζωής». Επισήμανε ότι «σήμερα είναι σταματημένα τα πάντα, στο συγκεκριμένο έργο», ζητώντας «άμεσα λύση στο πρόβλημα» και τονίζοντας πως «η χρηματοδότηση πρέπει να γίνει άμεσα για τη συνέχιση των έργων της σήραγγας της Δρακότρυπας». Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των κατοίκων, προειδοποίησε ότι «αν δεν ολοκληρωθεί το έργο, οι Θεσσαλοί θα διαδηλώσουν στην Αθήνα»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ