Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΑ
Ολοι στις γενικές συνελεύσεις των σωματείων

Να συγκροτήσουμε ισχυρό διεκδικητικό μέτωπο αντίστασης

Να πάρουν μαζικά μέρος στην αυριανή γενική συνέλευση και να αξιώσουν την επίλυση μιας σειράς σοβαρών προβλημάτων, καθώς και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, καλεί τους εργαζόμενους στα αστικά λεωφορεία, η παράταξη «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ) ΟΑΣΑ.

Κυρίαρχο ζήτημα για τη ΔΑΣ είναι η συντονισμένη - ενωμένη δράση όλων των εργαζομένων, για τη συγκρότηση ισχυρού διεκδικητικού μετώπου αντίστασης και αντιπαράθεσης με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, κόντρα στη λογική των ψευτοδιαλόγων που προτάσσει η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ).

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, μετά τις κυβερνητικές κορόνες για το «χρυσό μετάλλιο» των αστικών συγκοινωνιών την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, γύρισαν στη σκληρή πραγματικότητα των σοβαρών προβλημάτων. Κορυφαία από τα προβλήματα αυτά, είναι οι εν κρυπτώ κυβερνητικοί σχεδιασμοί για τις αστικές συγκοινωνίες, η κατάργηση του 8ωρου με αύξηση του χρόνου εργασίας, η πλήρης εφαρμογή ελαστικών ωραρίων, η παραβίαση ωραρίων - διαλειμμάτων, η έλλειψη τεχνικού προσωπικού κλπ. Και μέσα σε όλα αυτά, προστίθεται ο αυταρχισμός των γραφείων κίνησης, η έλλειψη ελαστικών, το χάος στην κυκλοφορία των λεωφορείων, με αλλαγές και τροποποιήσεις γραμμών, ερήμην των εργαζομένων και του συνδικάτου κ.ά.

Για όλα αυτά τα προβλήματα, η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν τη δική τους απάντηση μέσα από την αυριανή γενική συνέλευση. Το διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει η ΔΑΣ είναι: Πλήρης σταθερή εργασία, με κατώτερο μισθό 1.200 ευρώ στους νεοπροσλαμβανόμενους, με 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο. Σύνταξη στα 55 για τους άντρες και στα 50 για τις γυναίκες, με 9.000 ένσημα στα βαριά και ανθυγιεινά. Δημόσια δωρεάν Παιδεία - Υγεία. Κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικοποίησης.

Σημειώνεται ότι το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ και θυγατρικών εταιριών κήρυξε για αύριο 5ωρη στάση εργασίας, από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ., προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση. Τις ώρες αυτές αύριο θα ακινητοποιηθούν τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ