Τρίτη 22 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΤΕ
Πιλότος για γενικότερες αντεργατικές ανατροπές

Συζητήθηκε Επίκαιρη Ερώτηση της Λ. Κανέλλη

Ως πιλότος για την προώθηση γενικότερων αντεργατικών μέτρων χρησιμοποιείται ο ΟΤΕ, όπου 6.200 εργαζόμενοι οδηγούνται εκτός Οργανισμού με τη διαδικασία της λεγόμενης εθελούσιας εξόδου, ενώ ήδη 1.600 έκτακτοι έχουν απολυθεί.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη καταγγέλλοντας ότι προωθείται και η αλλαγή του γενικού κανονισμού προσωπικού, προκειμένου να χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις και το καθεστώς της μονιμότητας των υπαλλήλων του ΟΤΕ.

Ο αρμόδιος υφυπουργός, Τ. Νεράντζης, στην απάντησή του είπε ότι για όσα γίνονται στον ΟΤΕ αρμόδια είναι η διοίκησή του, η οποία προχωράει σε αναδιάταξη δυνάμεων και προσαρμογή στις σύγχρονες ανάγκες. Είπε ότι η «εθελούσια έξοδος» είναι μια διαδικασία που δε θα επιβληθεί στους εργαζόμενους, καθώς είναι σε εθελοντική και όχι υποχρεωτική βάση. Ισχυρίστηκε δε ότι δε θα σπάσουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και δε θα γίνει καμία βλαπτική ενέργεια σε βάρος των εργαζομένων.

Η διαδικασία γίνεται με το «πιστόλι στον κρόταφο», υπογράμμισε στην τοποθέτησή της η Λ. Κανέλλη, σε μία περίοδο που έχει ανοίξει η γενικότερη συζήτηση για το συνταξιοδοτικό, αφού η ΕΕ επιτάσσει να δουλεύουν οι εργαζόμενοι μέχρι τα βαθιά τους γεράματα. Με την εθελουσία, συνέχισε, το 40% των εργαζομένων οδηγείται εκτός οργανισμού σε μία προσπάθεια να μειωθεί το κόστος μισθοδοσίας του ΟΤΕ, προκειμένου αυτός να πουληθεί πιο εύκολα στους ιδιώτες. Η βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε ότι η διαδικασία της εθελούσιας εξόδου συνοδεύεται από τις απειλές του διοικητή του Οργανισμού, ότι πλέον δε θα πρέπει τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων να ασχολούνται με όσα γίνονται στον ΟΤΕ. Μάλιστα, κατέληξε, υπάρχουν κινήσεις για την αλλαγή του γενικού κανονισμού προσωπικού, προκειμένου να χτυπηθεί η μονιμότητα των εργαζομένων στον ΟΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ